Liigan kausiennakko: Lukuisia eri ilmiöitä – näistä asioista kohistaan alkavan sesongin kynnyksellä

© Kuva: Ilari Isotalo

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi lähimenneisyyden puhuttavimmat ilmiöt.

5. ”Mestis-joukkueilla” ei valoa tunnelin päässä

Joidenkin mielestä Liigassa on liikaa joukkueita, ja esimerkiksi sosiaalisen median keskusteluissa ihmiset haluaisivat sarjaa tiivistettävän 12 joukkueeseen.

Etenkin ”Mestis-kolmikko” Sport – KooKoo – Jukurit on saanut suurelta yleisöltä raippaa kannikkaan – uudenkin kauden, eli 2019-20 alla. Menestystä joukkueille ei ole tullut vaasalaisten yhtä jatkopaikkaa lukuun ottamatta.

Sivustommekaan ei anna triolle mahdollisuuksia. Uskomme Sportin karsiutuvan jatkosta ensimmäisenä eli sen päätyvän sijalle 11. KooKoo ja Jukurit puolestaan jäävät näkemyksemme mukaan kahdelle viimeiselle sijalle.

4. Ilves mustana hevosena

Jos on mainittu ”Mestis-kolmikko” kaukana kärjestä, niin vastaavasti Ilves on alkavan kauden musta hevonen. Muun muassa Matias Maccellin, suomenmestari Robert Leinon ja Aleksi Elorinteen hankkinut lauma ei tule päästämään ketään helpolla sen taistellessa suorasta puolivälieräpaikasta.

Jotkut mediat ovat lyöneet Ilveksen jopa suomenmestariehdokkaaksi numero yksi.

Eipä ole joukkue hetkeen ollut ennakkokaavailuissa näin vahvoilla kuin nyt.

3. NHL:n sopimuksettomat suomalaiset

NHL:ssä pelaavat tähdet Patrik Laine, Mikko Rantanen ja Jesse Puljujärvi puhuttivat ja puhuttavat sopimustilanteidensa takia. Kun viimeisenä mainittu ei saanut pahvia NHL:ään, palasi hän Kärppiin.

Jotkut hullut teoriat ovat liittäneet Laineen puolestaan Tapparaan. Luulisi, että suomalainen saa sopimuksen taalajäille ennemmin tai myöhemmin, eikä palaa Suomeen…

2. Muualta tulleet kivenkovat hankinnat

… ja vaikka Laine ei palaisikaan Suomeen, ovat liigajengit tehneet kesällä taas hirvittäviä hankintoja Puljujärvi kenties kirkkaimpana timanttina. Miettikää, mitä nimiä ovat lisäksi esimerkiksi Janne Pesonen, Charles Bertrand, Maccelli, Tomi Karhunen tai vaikkapa maailmanmestarit Jere Sallinen ja Juho Lammikko.

Liiga tarjoaa vaihtoehtoja niin nuorille kuin kokeneemmillekin. Esimerkiksi nuorisokaartin edustajat pääsevät hakemaan uusia steppejä tai kehitystä, tarjolla on myös esimerkiksi konkareille jäähdyttelyvuosia uran ehtoopuolella.

1. Tapaus Jonne Virtanen

TPS tiedotti syyskuussa hyllyttäneensä hyökkääjä Jonne Virtasen seuran toiminnasta ainakin väliaikaisesti. Media kirjoitti hänen ottaneen päävalmentaja Kalle Kaskisen kanssa yhteen.

Tapaus paisui medioissa melkoisesti ja sille irvailtiin esimerkiksi myös Twitterissä laajasti. TPS:n kannattajayhdistys TPS-kannattajatkin ottivat asiaan kantaa tiedotteella.

Luulisi, että TPS:n apukapteeninakin toimineen persoonan kohtalo vaikuttaa joukkueen alkukauteen jossain määrin.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004