Liigan kausiennakko: Lukko lähtee kauteen aivan uniikilla ilmeellä – ja se kantaa hedelmää

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio runkosarjan sijoituksista. Seuraavaksi esittelyssä on runkosarjassa arviomme mukaan neljänneksi sijoittuva Lukko.

Vahvuudet

Lukko on tullut jo pidempään tunnetuksi kalliista ulkomaalaishankinnoistaan. Osa AHL-arvoista on ollut lottovoittoja, kun taas osa on mennyt pahemman kerran metsään.

Ensi kaudella Lukko luottaa kuitenkin epätyypillisesti suomalaiseen junioriosaamiseen. Joukkueen pakiston kunkkuina ensi kaudella häärivät Tarmo Reunanen, 21, ja Ville Heinola, 18. Ulkomailta on hankittu nuoria lupaavia nimiä tueksi, mutta suomalaisille huippulupauksille on jätetty tilaa kaapata kärkiroolit.

Hyökkäyksessä Rauman Lukon suurin vahvuus on materiaalin laajuus. Justin Danforth on joukkueen ykköstähti, mutta kova pistepotentiaali löytyy myös Eero Elolta, Vili Sopaselta sekä Pathrik ja Ponthus Westerholmilta.

Kärkinimien lisäksi hyökkäyksestä löytyy useita nuoria nimiä, joiden voi odottaa lyövän ensi kaudella kunnolla läpi. Linus Nyman, Eetu Koivistoinen ja Jonne Tammela yrittävät kaikki ottaa viimeisen askeleensa tehdäkseen läpimurron Liiga-urillaan.

Eero Elo palaa Raumalle seitsemän muualla vietetyn vuoden jälkeen.

Heikkoudet

Lukko lähtee kauteen lupaavalla, mutta epävarmalla maalivahtikaksikolla. Oskari Setänen ja Lassi Lehtinen ovat kumpikin pelanneet jo pitkään Liigassa, mutta kumpikaan ei ole pystynyt pelaamaan sarjassa ehjää kautta. Sama maalivahtikaksikko osoittautui Lukon akilleen kantapääksi myös viime kevään pudotuspeleissä.

Samoin myös Lukon pakisto on Liigan kokemattomimmasta päästä. Puolustuksen ikänestori on Olli Vainio, joka on 25-vuotias ja pelannut urallaan 181 ottelua Liigassa. Isoksi kysymysmerkiksi jää, pystyykö Lukko saamaan jalkeille kuuden miehen luotettavan pakiston.

Näin käy

Runkosarjassa 4. sija

Lukon hyökkäys tulee olemaan yksi Liigan tulivoimaisimmista. Ratkaisuvoimaa löytyy useammasta kentästä, ja kärkipelaajia riittää kahteen laadukkaaseen ylivoimakentälliseen. Kokematon pakisto ja hatara maalivahtikaksikko pitää joukkueen kuitenkin hyvän etäisyyden päässä Liigan terävimmästä kärjestä.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS