Liigan kausiennakko: Kesän kovimmat hankinnat tehnyt HIFK korvaa viime kevään karun nelossijan ja voittaa runkosarjan

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio runkosarjan sijoituksista. Seuraavaksi esittelyssä on runkosarjan arviomme mukaan voittava viime kevään nelonen HIFK.

Vahvuudet

HIFK on valtavan nimekäs joukkue jokaisella osa-alueella. Miettikääpä sen kesän hankintoja. Ykköskorin laituri on Teemu Turunen ja kenties ykkössentteri Otto Paajanen. HPK-kaappausten lisäksi kovia uusia nimiä ovat toinen huippulaituri Jesse Saarinen ja maailmanmestarisentteri Jere Sallinen. Sebastian Dyk on myös lupaava laitahyökkääjä, eikä pakistokaan nyt ihan hirveän huono ole. Sitä johtanee duo Mikko KousaJoonas Lyytinen.

Maalilla Frans Tuohimaa ja Atte Engren ovat sellaisia nimiä, joista kumpi tahansa voi kamppailla ykkösveskarin roolista – olkoonkin, että ensimmäisenä mainitun viime kausi meni SaiPassa plörinäksi.

Vahvaa osaamista löytyy myös penkin takaa. Kun Ari-Pekka Selin sai tammikuun lopulla potkut, kääntyi punanuttujen kelkka saman tien. Lähellä täydellistä katastrofia, eli pudotuspeleistä putoamista ollut HIFK otti 15 viimeisestä runkosarjan ottelusta 28 pinnaa. Tässä kuntopuntarissa joukkue oli koko sarjan neljäs.

Jarno Pikkarainen sai ohjaimista heti kiinni ja hyvin.

Suomenmestari Teemu Turunen on HIFK:n yksi kivenkovista hankinnoista. KUVA: Juha Tamminen

Heikkoudet

HIFK oli viime kaudella ajoittain melkoisen pahasti tuuliajoilla syystä jos toisesta. Milloin se menetti ykkössentterinsä NHL:ään – eli Antti Suomelan, joka ei lopulta pelannut otteluakaan, milloin sai luotsi monoa, eli tässä tapauksessa Selin ja milloin pelaajakaupat herättivät kysymyksiä – tähän esimerkkinä Ässistä tullut ja lopulta alle tasonsa pelannut Sakari Salminen.

Eipä se pudotuspelikevätkään hääppöisesti alkanut tai loppunut. Puolivälierien avauksessa Pelicans pisti käkättimeen luvuin 6-0, kausi puolestaan päättyi pronssiottelussa jatkoerätappioon Tapparalle.

Balanssia pitäisi saada.

Pakisto on ehkä ainoa kysymysmerkki, kun sieltä lähtivät kivenkovat luudat nimeltään Kyle Quincey, Joe Finley ja Ryan O’Connor. Paha oli myös Teemu Erosen lähtö Jokereihin. Toisaalta Kousa pystyy vastaamaan jokaisen rooliin – vaikka hän on hyökkäävä pakki, onnistuu Pelicansista tulleelta soturilta myös puolustavan puolustajan työ.

Näin käy

Runkosarjan voitto

HIFK on tehnyt arvioimme mukaan kokonaisvaltaisesti kovimmat hankinnat kaikista. Joukkueesta on vaikeaa löytää selvää heikkoutta, kun jokainen osa-alue pursuaa nimimiehiä. On vaikeaa nähdä, että tämä kääntyisi helsinkiläisiä vastaan – jutussa mainituista HIFK-pelaajista ei kuitenkaan yksikään ole sellainen, joka näyttäisi keskittyvän ensiksi omiin tilastoihin ja vasta sitten joukkueen etuun.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004