Liigan kausiennakko: Kärpät kuuluu taas kärkeen, mutta runkosarjan voittomarssi loppuu – alakerta herättää kysymyksiä

© Kuva: Juha Tamminen
NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio runkosarjan sijoituksista. Seuraavaksi esittelyssä on runkosarjassa arviomme mukaan kolmanneksi eniten pisteitä saalistava Kärpät.

Vahvuudet

Oululaisten suurin vahvuus on se, ettei joukkueessa ole selkeitä heikkouksia. Kahdella edellisellä sesongilla runkosarjan vienyt kärppälauma on kaudesta toiseen ihmeellisen dynaaminen ja mainiosti yhteen pelaava, vaikka kokoonpano muuttuu verrattain rajusti timanttien siirtyessä isompiin ympyröihin.

Kuudella viime kaudella viisi mitalia ja kaikkiaan kolme Suomen mestaruutta ottaneen joukkueen kirkkaimmat timantit alkavalla sesongilla ovat pakistossa Shaun Heshka sekä Jakub Krejcik ja tietysti jokaisen kiekkofanin somessa hokema Lasse Kukkonen.

AHL:stä tullut Ludwig Byström on kysymysmerkki. Dallas Starsin vuoden 2012 kakkoskierroksen varauksen NHL-ura ei ole ainakaan vielä lähtenyt liitoon, kun viiden farmikauden aikana pelejä ei taalajäillä kertynyt ensimmäistäkään.

Hyökkäyksessä Kärpillä on leveyttä taas vaikka muille jakaa. Yli kolmekymppiset konkarit, eli Mika Pyörälä, Janne Pesonen, Jussi Jokinen ja Jari Sailio johtavat ihan vain kokemuksellaan joukkuetta toisen ääripään, eli parikymppisten Jesse Puljujärven, Radek Koblizekin, maailmanmestari Juho Lammikon ja muiden kompatessa.

Puljujärven saaminen Ouluun kertoo Kärpistä paljon – oli hyökkääjä joukkueen ex-pelaaja tai ei. Hän haluaa Oulussa taatusti uuden alun, mutta samalla myös menestys on luonnollisesti mielessä. Oululaiset siis pystyvät tarjoamaan pelaajilleen laajasti mahdollisuuksia niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasolla.

Mainitut nimet ovat liigatasolle kysymysmerkki Byströmiä lukuun ottamatta jäätävän kovia tähtiä. Joukkue on etenkin hyökkäyshankinnoissaan onnistunut taas huiman hyvin – osaamista on leveästi.

Kärppien kakkosketju on ollut CHL:ssä ajoittain mallia konkaritrio Pyörälä-Pesonen-Jokinen. Päävalmentaja Mikko Manner vakuutti Kalevalle, että pelaajat jaksavat painaa i’istään huolimatta.

– Jokainen heistä liikuttelee kiekkoa erittäin älykkäästi ja he pystyvät sitä kautta olemaan varmasti kimpassa todella pelinopeita, päävalmentaja sanoi aviisille.

Voi olla, että Kärpät tuuppaa taas nuoriakin poikia maailmalle. Aku ja alaikäisen Aatu Rädyn nimet kannattaa pitää mielessä.

Patrik Rybar – voittava vahti vai katastrofi? KUVA: Getty Images

Heikkoudet

Jos löytyy Kärpiltä hyökkäyksestä pelaajatarjonnan ja osaksi myös ikäjakauman takia osaamista monelle osa-alueelle, eli esimerkiksi johtamiseen, maalien tekemiseen, pelin rakentamiseen ja puolustavaan hyökkäämiseen, niin ihan sama fakta ei päde alakerrassa.

Pakisto on kenties köykäisempi kuin aikoihin – joskaan ei missään nimessä huono liigatasolle. Yllä mainittujen pakkien jälkeen seuraavaksi marssijärjestyksessä tulevat todennäköisesti Mikko Niemelä ja Aleksi Mäkelä sekä pitkään lasaretissa oleva Taneli Ronkainen. Ei kuulosta ihan kovimmalta mahdolliselta kärjeltä, mitä Kärppien tasoinen jengi voisi saada kasaan.

Mielenkiintoinen on myös maalivahtitandem Patrik RybarJustus Annunen. Pelaajat, joista kumpikaan ei ole kantanut ykkösvahdin roolia Liigassa. Tällainen tilanne vaikuttaa jokseenkin erikoiselta joukkueessa, joka taistelee lähtökohtaisesti vain ja ainoastaan Suomen mestaruudesta.

Toisaalta onnistuessaan kumpikin voi ykkösvahdin roolin ottaa. Kilpailu tästä paikasta lienee hyvä asia kummallekin. AHL:stä tullut Rybar ykköstorjujan paikan todennäköisesti nappaa.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ja Colorado Avalanchen varaus Annunen pelasi Hermeksessä viime kaudella 22 runkosarjan peliä prosentein 89,1. Eipä mairittele moinen, vaikka viime kaudella Mestiksessä maalintekoa yrittänyt pelaaja oli CHL:n alkutaipaleella koko kärppäjoukkueen parhaimmistoa.

Näin käy

Runkosarjassa 3. sija

Kuten todettua, Kärppien alakerta – eli pakisto ja maalivahtiosasto – ei ihan ole sitä, mitä joukkue on aiemmin pystynyt tarjoamaan. Siksi joukkue päätyy runkosarjassa kolmanneksi.

Ennustuksemme mukaan puolivälierissä vastaan tulisi kuudenneksi runkosarjassa päätyvä Ilves. Pari olisi näin syyskuussa arveltuna todella mielenkiintoinen, sillä onhan jotkut mediat nostaneet tamperelaislauman jopa suomenmestarisuosikiksi.

Aleksi Mäkelä ampui Kärpät suomenmestariksi keväällä 2018 ”game sevenissä.” KUVA: Juha Tamminen.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!