Täyskäännös suunnitelmiin! Suomalaislupaus maitojunalla kotiin rapakon takaa – harjoittelee nyt Liiga-joukkueen mukana

© Kuva: Juha Tamminen

Viime kaudella A-nuorten SM-liigan parhaaksi puolustajaksi valittu Jaakko Haarti on liittynyt Pelicansin harjoitusvahvuuteen.

Lahtelaisryhmä kertoo 20-vuotiaan Espoon Bluesin kasvatin tulosta nettisivullaan.

Erinomaisen sesongin jälkeen Haartin alkuperäinen suunnitelma oli siirtyminen Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:han, mutta asiat muuttuivat jo muutaman viikon jälkeen.

– Tein koulun eteen paljon hommia, jotta paikka yliopistoliigassa aukeaisi. Itselleni tuli kuitenkin yllätyksenä, kuinka ratkaisevassa roolissa koulumenestys on yliopistoliigassa myös jääkiekon suhteen. Mikäli et pääse kursseja läpi, niin et pääse pelaamaan ja niin edelleen. Tiedän, että jos haluan satsata jääkiekkoon, niin minun pitää laittaa siihen kaikki panokset, Haarti toteaa Pelicansin nettisivulla.

Haarti kokeekin, että lahtelaisseura on hänen urallaan seuraava oikea askel.

– Olen tosi innoissani tästä hienosta mahdollisuudesta. Olen kuullut koko organisaatiosta pelkkää hyvää ja varsinkin nuorille pelaajille tämä on loistava paikka kehittyä.

Vielä ei ole kuitenkaan tiedossa, missä lupaava pakki tulevalla sesongilla pelaa.

– Viime kauden suoritukset A-nuorissa osoittavat, että kyseessä on huippuluokan lahjakkuus, mutta totuttelu miesten peleihin ottaa varmasti oman aikansa. Meidän tiivis Peliitat-yhteistyö on tällaisten nuorten pelaajien kohdalla erittäin arvokas, Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen toteaa.