Palaako takavuosien NHL-supertähti huipulle uudessa seurassaan? ”Voi tehdä 15-25 maalia”

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsista Toronto Maple Leafsiin kesällä siirtynyt Jason Spezza kuului takavuosina NHL:n kirkkaimpiin supertähtiin, joskin viime kausina 36-vuotiaan sentterin taso on romahtanut selvästi parhaiden päivien loistosta.

Viiden kauden ajan Spezzan joukkuekaverina Starsissa pelannut Tyler Seguin uskoo konkarilla olevan kuitenkin vielä annettavaa uudelle joukkueelleen. Myös pelaajan tietopankki lätkän parista hakee Seguinin mukaan vertaistaan.

Spez oli ensimmäinen kaveri, kenelle soitin kysyäkseni mitä tahansa lätkästä. Hän osaa vastata kysymyksiin, koskivat ne sitten nykyhetkeä tai menneisyyttä. Hän rakastaa lajia ja tulee olemaan hyvä lisä Maple Leafsille, Seguin kertoo Sportsnetille.

Torontossa Spezza nousee saman tien joukkueen ikänestoriksi ollen kuusi vuotta seuraavaksi vanhinta kenttäpelaajaa iäkkäämpi. Pelaajan odotetaankin ottavan Leafsin pukukopissa isähahmon paikan Patrick Marleaun ja Ron Hainseyn lähdettyä.

– Hän on todella älykäs kaveri ja henkilökohtaisesti uskon hänen nousevan jonakin päivänä GM:n paikalle, Seguin paljastaa.

Ex-pelikaveri ei olisi omien sanojensa mukaan yllättynyt, mikäli alempien ketjujen syvyyspelaajaksi Leafsiin hankittu Spezza iskisi alkavalla kaudella 15-25 maalia. Todennäköisemmin Spezzan paikka löytyy kuitenkin Leafsin nelosketjun keskellä. Myös miehen loistava aloitusten voittosaldo (58,2) lienee iso apua nuorelle joukkueelle.

– Häntä voisi kutsua vanhan ajan kiekkonörtiksi, mutta hän mukautuu ja löytää uusia tapoja olla tehokas. Hän tulee löytämään ison roolin Torontossa, Seguin vakuuttaa.