Kärppien maalille hankitun veskarivahvistuksen kanssa riittää töitä – ”Isoin tehtävä tällä hetkellä”

© Kuva: Getty Images

Kärppien miehistö koki kesän aikana perinteiseen tapaan suuria muutoksia.

Suurin myllerrys nähtiin maalin suulla, kun molemmat viime kauden veskarit, Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs, lähtivät kohti uusia haasteita.

Uuden maalivahtitandemin muodostavat slovakialainen Patrik Rybár (kuvassa) ja vasta 19-vuotias Justus Annunen.

Kärppien kokeneella maalivahtivalmentajalla Ari Hillillä onkin riittänyt töitä varsinkin aiemmin Tshekin pääsarjassa ja AHL:ssä pelanneen Rybárin kanssa.

– Sopeuttaminen on se isoin tehtävä tällä hetkellä. Tshekeissä syötellään paljon ja haetaan maalipaikkaa viimeiseen asti ja Suomessa on maskipelaamista enemmän. Muistetaan myös, että Rybár pelasi viime vuonna pienessä kaukalossa, mutten usko isomman kaukalon tuovan ongelmia, Hilli kertoo Kärppien nettisivulla.

Hillillä oli luonnollisesti sormensa pelissä 25-vuotiaan Rybárin hankinnassa ja hän kehuukin 190-senttistä vahtia vuolaasti.

– Rybár on nykyaikainen maalivahti. Torjuntatekniikka sekä liikkuminen toimii ja muut perusasiat ovat kunnossa. Maajoukkuevahti, joka jakoi viime kaudella Harri Säterin kanssa pelit AHL:ssä. Kuului sitä ennen Tshekeissä sarjan parhaimpiin. Hyvän maalivahdin olemme tänne saaneet, Hilli painottaa.

Kärpät kohtaa seuraavassa harjoitusottelussaan perjantaina TPS:n. Kamppailu pelataan Pyhäjärvellä.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!