Turun Palloseuran pelaajaikoneihin lukeutuva Ville Vahalahti on palannut turkulaisorganisaatioon, TPS:n nettisivuilla kerrotaan. Vahalahti kertoo asiasta TPS:n pelejä tulevalla kaudella Radio Citylle selostavan Markku Silvennoisen juttusarjassa.

Vahalahdella ei ole seurassa tarkkaa toimenkuvaa. Hän tutustuu seurassa eri rooleihin, mutta TPS ei maksa ex-pelaajalleen palkkaa. Entinen hyökkääjä saa vakuutusturvaa, sillä hänen uransa päättyi viime kaudella loukkaantumiseen.

− Katselen miten huoltopuolen homma toimii. Autan heitä missä he ikinä apua tarvitsevatkaan ja autan myös Fredrik Norrenaa joukkueenjohtajan tehtävissä, Vahalahti kertoo.

Vahalahti sanoo, että tulevaisuus on vielä auki, mutta jatkaa, että yksi vaihtoehdoista on valmennustutkinnon suorittaminen. Nelinkertainen Suomen mestari on aiemminkin väläytellyt kiinnostuksestaan valmennuspuuhiin.

Vahalahti lähti Palloseurasta Raumalle Lukon riveihin kaudeksi 2013−14. Siirto herätti tuolloin paljon keskustelua, sillä monet odottivat pitkäaikaisen TPS:n pelaajan ja kapteenin jatkavan seurassa liigauransa loppuun saakka. Toisin kuitenkin kävi.

− Tuli ilmeisesti joku väärinkäsitys, että olisin aivan romuna ja kaiken kukkuraksi ei seuran puolesta ollut niin innostusta minua pitääkään.

Vahalahti pelasi heti siirtonsa jälkeen uransa tehokkaimman liigakauden, kun laitahyökkääjä takoi 59 runkosarjapeliin tehot 20+32=52. Vahalahti ei kadu lähtöään, vaikka rakkaat mustavalkoiset värit vaihtuivat Rauman sinikeltaisiin.

− Siinä oli tosiaan kaikennäköistä ja tuli sellainen olo, että en minä tänne väkisin jää. Nyt jälkikäteen voi sanoa, että onneksi lähdin, koska pelivuosia tuli sen ansiosta varmasti lisää, Vahalahti miettii.

Paraisilla syntynyt Vahalahti pelasi liigaurallaan 977 ottelua runkosarjassa ja 107 pudotuspeleissä. Tehopisteitä hän teki runkosarja ja pudotuspelit yhteenlaskettuna 287+461=748.