Leijonien joukkueenjohtajana kultaisissa MM-kisoissa toukokuussa toiminut Mika Kortelainen paljasti Suplalle Kultaleijonien huikea matka -podcastissa huikean tarinan finaalin jälkeisistä tapahtumista.

Mestaruuden ratkettua suomalaispelaajat heittivät luonnollisesti tavarat ilmaan ja ryntäsivät halailemaan toisiaan kaukalossa. Kansallislaulun ja muiden velvollisuuksien jälkeen sinivalkoiset sankarit siirtyivät koppiin, jossa Leijonia odotti dramaattinen yllätys.

– Jäällä meni varmaan tunti ja siirryimme koppiin. Kyllähän siellä olutta ja lonkeroa oli. Voittopokaali tuli koppiin ja jätkät alkoivat huutamaan, että ”Kölli, shampanjat kehiin”. Minähän ajattelin, että ”ei jumalauta, enhän minä ole miettinyt shampanjoita ollenkaan”.

Suplan haastattelusta voisi päätellä, että Kortelaisen päässä vallitsi ehkä halolla päähän lyöty olo. Sanojensa mukaan edelleen hämmentynyttä oloa tunteva joukkueenjohtaja toimi pienen pähkäilyn jälkeen nokkelasti.

– Menin kopin ulkopuolelle ja aloin miettimään, että mistä minä tähän shampanjat väännän. Pähkäilimme houstin kanssa, kunnes tuli ahaa-elämys: Kanadan koppi. Ne roudasivat juuri 50 pulloa shampanjaa ulos ja kysyimme, että mihin ne ovat menossa. Kanadan joukkueenjohtaja kohautteli hartioitaan, että eivät ne olleet menossa oikein mihinkään.

Kortelainen iski rahat pöytään.

– Sanoin, että paljon pullo maksaa.

Pullo oli Kortelaisen mukaan ”kaksikymppiä”.

– Sanoin, että selvä. Se on diili, roudatkaa ne meidän koppiin. Sekin tarina päättyi hyvin.

Voisi kuvitella, että Kanada saattoi lähteä tämän tarinan perusteella jollain tavalla takki auki -asenteella.

– Kaikki olivat tyytyväisiä. Se on selvä, että Kanada pelaa sen pelin alusta loppuun. Olivat varmoja, että voittavat finaalin ja shampanjat olivat sopivassa kylmyydessä.

– Me ei tähän sorruttu. Saimme ostettua hyvään hintaan shampanjaa, Kortelainen virnuili.