Suomalainen yllätysnimi menossa kohti NHL:ää – astelee nyt Kimmo Timosen jalanjäljissä: ”Rakastuimme heti häneen”

© Kuva: Getty Images

Vuonna 2000 syntynyt Kim Nousiainen oli yksi juhannuksena järjestetyn NHL:n varaustilaisuuden suurimpia suomalaisyllättäjiä. Liigassa vasta kuusi ottelua pelannut pakki napattiin taalajäille, joskin vasta neljännellä kierroksella ja numerolla 119.

Silti NHL:n porteille murtautuminen on kova temppu. Pelaaja on antanut aiemmin näyttöjä mm. alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa kaulaan ripustettiin kulta reilut vuosi sitten, sekä vuodenvaihteessa pelatussa kansainvälisessä Spengler Cupissa.

Myös eräs toinen asia on ajanut nuorta pakkia eteenpäin. 18-vuotias pelaaja on tuttu Los Angeles Kingsille, joka hänet varasi. Christian Ruuttu toimii kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan Euroopan johtavana kykyjenetsijänä.

Lisäksi hänen poikansa Alexander Ruuttu pelaa KalPassa. Täten sillat ovat vankkoja mainittujen ihmisten keskuudessa.

– Testasimme häntä, katsoimme hänen pelaamistaan ja rakastuimme heti häneen, Ruuttu hehkutti LA Kings Insider -verkkolehden haastattelussa.

Nousiainen kertoi seuranneensa KalPasta tuttua Kimmo Timosta pitkään. Stanley Cup -voittaja ponnisti nimenomaan Kuopiosta ja sen kiekkoylpeydestä maailmalle.

– Seurasin paljon Kimmoa ollessani nuori. Tiedän, että hän pyörii nykyisin paljon kaukaloiden lähellä Kuopiossa. Hän on hyvä tyyppi, ja auttanut minua paljon urallani.

Nousiainen pelannee alkavalla kaudella KalPan liigajoukkueessa.