Mitä ryöstöjä! Tässä NHL:n vapaiden markkinoiden hinta-laatu-suhteeltaan parhaat sopimukset

© Kuva: Getty Images

NHL:n vapaiden markkinoiden tilanne alkaa hiljalleen rauhoittua, joskin useat varsin nimekkäätkin vapaat agentit ovat yhä ilman sopimusta.

Pitkien jättisopimusten vastapainoksi useammat nimimiehet ovat lisäksi kirjoittaneet nimensä lyhyempiin ja varsin maltillisiin sopimustarjouksiin. Tässä UFA-markkinoiden toistaiseksi kenties kaikkein kovimmat ”ryöstöt”.

Jason Spezza, Toronto Maple Leafs

Takavuosien supertähti, yli 1000 ottelua taalajäillä lähes piste per peli tahdilla pelannut 36-vuotias sentteri on loistava haku palkkakatto-ongelmaisen Leafsin alempiin kenttiin. Tienaa tulevasta kaudesta minimisumman, 700 000 dollaria.

Robin Lehner, Chicago Blackhawks

Vezina-ehdokkaan kiinnittäminen vuoden ja viiden miljoonan dollarin sopimuksella oli hyvä osoitus Blackhawksin pelisilmästä. Samalla seura sai luotettavan maalivahdin siltä varalta, että kuusi miljoonaa taalaa kaudesta tienaava Corey Crawford ei pysty pelaamaan täysipainoista kautta. Terveenä ollessaan kaksikko muodostaa NHL:n kovimman maalivahtitandemin.

Jordie Benn, Vancouver Canucks

31-vuotias luotettava puolustaja siirtyy Canucksiin kahden vuoden sopimuksella. Kahden miljoonan taalan vuosipalkka vielä uransa huipulla olevasta kiekkoa hyvin siirtelevästä puolustajasta on todella hyvä haku, joka tuo samalla mukavasti syvyyttä Canucksin alakertaan. Iskenyt NHL-urallaan pelaamiinsa 473 otteluun myös mukavat 110 (22+88) tehopinnaa.

Corey Perry, Dallas Stars

34-vuotiaalla Perryllä saattaa olla vielä paljonkin annettavaa varsinkin ylivoimapelissä. Vuoden mittainen 1,5 miljoonan dollarin sopimus ei ole takavuosien MVP:n flopatessakaan kummoinenkaan riski seuralle.

LUE MYÖS: NHL:n venäläispelaajat rustanneet useita hirmusopimuksia – Artemi Panarinilla ei asiaa edes kärkikolmikkoon!