NHL:n venäläispelaajat rustanneet useita hirmusopimuksia – Artemi Panarinilla ei asiaa edes kärkikolmikkoon!

© Kuva: Getty Images

New York Rangersiin jättimäisellä 11,6 miljoonan dollarin vuosipalkalla siirtyneestä Artemi Panarinista tuli kertaheitolla NHL-historian suurinta vuosipalkkaa nauttiva venäläispelaaja.

Kokonaisarvoltaan hyökkääjän 81,5 miljoonan jenkkidollarin arvoinen 7-vuotinen sopimus ei kuitenkaan yllä venäläislistalla edes kärkikolmikkoon. Kärjestä löytyy nimittäin Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin jättimäinen 13-vuotinen vuonna 2007 solmittu megadiili, jonka kokonaisarvo on hulppeat 124 miljoonaa dollaria. Keskimääräinen vuosipalkka tosin jää Ovien kohdalla 9,54 miljoonaan.

Kakkosena listalta löytyy New Jersey Devilsin kanssa lievästi sanottuna yliampuvan 15-vuotisen, 100 miljoonan taalan pahvin vuonna 2010 solminut Ilja Kovaltshuk. Jättimäinen ja sittemmin purettu sopimus oli suuri syy sääntömuutokseen, jonka myötä nykyisten maksimisopimuksen pituus on 7-8 vuotta riippuen siitä, pelaako sopimuksen solmiva pelaaja valmiiksi samassa seurassa.

Kolmoseksi listalla yltää Aleksei Jashinin New York Islandersin kanssa vuonna 2001 rustaama 87,5 miljoonan dollarin pahvi. Venäläinen esiintyi seuran riveissä viimeisen kerran kaudella 2006-07.

Panarinin 81,5 miljoonan taalan sopimuksen jälkeen seuraavaksi rahakkaimman sopimuksen solmineet venäläispelaajat ovat Jevgeni Malkin (8v, 76m), Nikita Kutsherov (8v, 76m) sekä Sergei Bobrovski, joka solmi juuri Florida Panthersin kanssa 7-vuotisen ja 70 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.