Liigajoukkue Lahden Pelicans hankki alkavaksi kaudeksi hyökkäykseen melkoisen potentiaalisen nimen. Pääsarjassa aiemmin 64 ottelua tehoin 8+7=15 pelannut Miro-Pekka Saarelainen putsasi viime talven päätteeksi Mestiksessä käytännössä koko palkintopöydän.

Pelaajat äänestivät tykin Mestiksen parhaaksi pelaajaksi, lisäksi Saarelainen oli sarjan paras hyökkääjä, paras maalintekijä, pistepörssin voittaja ja saipa hän myös Kultainen Kypärä -palkinnon.

Pelipaikaltaan hyökkääjien on vaikeaa enää saada oikein muita palkintoja.

Maalilinko iski 50 runkosarjan ottelussa uskomattomat tehot 36+30=66.

– Meidän kentällä lähti heti runkosarjan alusta peli rullaamaan ja tykkäsimme pelata toistemme kanssa. Ajattelimme pelistä samalla tavalla. Saimme paljon vastuuta ja sitä kautta tulosta rupesi tulemaan, hyökkääjä mietti Pelicansin Twitter-tilin videolla.

Lahden Pelicans

@lahdenpelicans
🎥 "Olen nyt valmiimpi kuin HIFK-aikoina. Vuosien saatossa on tullut lisäkypsyyttä ja tiedän nyt asioista enemmän." - Miro-Pekka Saarelainen

#PelicansFi #Liiga

Saarelaisen kausi oli nappisuoritus läpi talven, vaikka K-Vantaa jäi runkosarjaan.

– Ensimmäiset pelit menivät hyvin. Se kasvatti itseluottamusta. Se ei lakannut toimimasta oikeastaan missään vaiheessa.

Mestiksen läpimurto on pelannut Liigassa aiemmin HIFK:ssa ja KooKoossa. Nyt luvassa lienee uusi tuleminen ja murtautuminen myös pääsarjan huipulle?

– Totta kai. Koen, että olen nyt paljon valmiimpi, kuin mitä olin HIFK-aikoina. Olen vanhentunut ja kypsyyttä on tullut lisää, 25-vuotias hyökkääjä heitti.