Jääkiekkotoimittaja ja -kommentaattori Jimmy Boejgaard twiittasi keskiviikkona todella erikoisesta kuviosta. Washington Capitalsin paidassa Stanley Cupin viime kesänä voittanut Lars Eller on lähtenyt kisoista kotiin, vaikka hänen ei kuviteltu olevan esimerkiksi loukkaantunut.

Jimmy Boejgaard

@jimmyboejgaard
Breaking! Lars Eller forlod i ly af natten VM-lejren i Slovakiet, og er ude af VM. Har haft hemmelig aftale med landsholdsledelsen om kun at spille tre kampe, selvom kvartfinalen stadig lever. Helt uden fortilfælde i dansk VM-historie. #isdk @TV2SPORTdk

Pelaaja oli tehnyt Boejgaardin twiitin mukaan Tanskan Jääkiekkoliiton kanssa sopimuksen vain kolmen ensimmäisen ottelun pelaamisesta.

– Todella erikoinen ja harvinainen temppu kisojen historiassa, jos näin on…, kisoja selostava Teppo Laaksonen twiittasi.

Teppo Laaksonen

@LaaksosenTeppo
Ohhoh. Lars Eller on jättänyt #MMKisat pelit kesken ja palannut kotiin. Ei ole loukkaantunut vaan oli kuulemma tehnyt Tanskan jk-liiton kanssa "kassakaappisopimuksen" että pelaa vain kolme ekaa ottelua. Todella erikoinen ja harvinainen temppu kisojen historiassa jos näin on...

Jimmy Boejgaard

@jimmyboejgaard
Breaking! Lars Eller forlod i ly af natten VM-lejren i Slovakiet, og er ude af VM. Har haft hemmelig aftale med landsholdsledelsen om kun at spille tre kampe, selvom kvartfinalen stadig lever. Helt uden fortilfælde i dansk VM-historie. #isdk @TV2SPORTdk

Jääkiekkoliiton kanssa tehty sopimus on kaikkinensa hämmentävä. Eller on maan tasolla supertähti, ja menisipä hän heittämällä myös esimerkiksi Leijonien joukkueeseen ihan ykkösketjuun. Pelaaja paukutti kisoissa komeat tehot 2+3=5.

Lisäksi juuteilla on edelleen paremmat kuin hyvät saumat jatkopeleihin. Tanska on A-lohkossa neljäntenä viidellä pinnallaan. Se on voittanut kolmesta pelistä kaksi.

Uutinen on toki Suomen kannalta hyvä. Maat kohtaavat torstaina kello 21.15 alkavassa ottelussa.

Myöhemmin keskiviikkona Eller kertoi tanskalaiselle TV2:lle, että hänellä on ollut vammaa. Kun juutit on käytännössä sinetöinyt sarjapaikkansa, pystyi pelaaja antamaan tilaa muille, kunnossa oleville.

Juttua täydennetty klo 13.17: Lisätty otsikkoon kaksi viimeistä sanaa ja leipätekstiin viimeinen kappale.