Jos nyt mentäisi vaikka viisi kuukautta taaksepäin, ei Leijonien Euro Hockey Tourin turnauksen kaksi voittoa tuntuisi miltään. Tällä hetkellä laulun voisi kuvitella kuitenkin olevan toinen, kun MM-kisatkin ovat alle viikon päässä.

Leijonien näyttö oli kova hyvään aikaan. Suomi nappasi Tsekin turnauksessa kakkossijan kahdella voitolla ja kuudella pinnalla. Taakse jäi esimerkiksi NHL-tähtien johdattama hirmuisen kova Venäjä.

Tsekin sinivalkoiset kaatoivat 3-2 ja NHL-tähtiä kuhisseen Venäjän 3-1. Ruotsi oli parempi luvuin 2-1.

Venäjä voitti päätöspelissään Tsekin 4-1-numeroin. Leijonia vastaan taalajäiden supertähdet olivat pimennossa, mutta sunnuntaina Tsekkiä vastaan kellossa oli täysin eri ääni. Jevgeni Kuznetsov iski hervottomat tehot 2+2, Aleksandr Ovetshkin saalisti pinnat 0+3.

Sinivalkoisten tehokkain Tsekissä oli Sakari Manninen lukemin 2+1. Myös Mikko Lehtonen (1+2) ylsi kolmeen pinnaan.

Venäjä voitti koko talven 2018-19 EHT-kiertueen, Suomi oli kakkonen.