Leijonapelaajan törkykohtelu sai Jukka Jalosen täysin raivon partaalle – haukkui Jääkiekkoliiton: ”Antoivat varoituksen tempusta, joka on hengenvaarallinen”

© Kuva: Getty Images

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kävi keskiviikkona kuumana kuin kahvipannu puidessaan maanantain USA-pelin kohutapausta.

Yhdysvaltain Clayton Keller kaatoi Leijonien Juhani Tyrväisen jalkapyyhkäisyllä vain hetki ennen voittomaalia.

– Kyllä tässä on päässyt vähän tunteisiin menemään. Pelaajille sattuu virheitä – tuskin kukaan arvostaa pelaajaa, joka potkii toisia jäällä tahallaan. Sen jälkeen tuomarille sattui pieni virhe, kun ei uskaltanut viheltää.

Tilanne eteni pelin jälkeen Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n tutkintaan ja lopulta päätös oli farssi. Keller sai varoituksen ja tilanteessa myönnettiin tapahtuneen tuomarivirhe.

– Kaikista suurin virhe sattui IIHF:n komitealle. He antoivat varoituksen tempusta, joka on hengenvaarallinen. Se kertoo, etteivät he kunnioita peliä, pelaajia tai heidän terveyttään pätkän vertaa. Viesti on se, että saat potkia toista jäällä luistimella!

Tyrväinen itse suhtautui tilanteeseen tyynesti. Hän ei satuttanut itseään.

– Päätös perustui siihen, ettei pelaaja loukkaantunut. Se ei ollut sen takia vaarallinen. Luistimella potku on minusta ihan helvetin vaarallinen temppu. Jos on yhtään ollut lätkän kanssa tekemisessä, tietää, että potkiminen on yksi törkeimmistä tempuista jäällä, Jalonen pauhasi.

Sanoille ei vastinetta

Jalonen kertoi, että ennen kisoja pidettiin palaveri, jossa käytiin läpi mm. tällaisia Keller-Tyrväinen -tyyppisiä asioita. Nyt tuntuu, että kokouksella ei ollut minkäänlaista merkitystä.

Luotsi haukkui liiton toimet. Täysin ymmärrettävästi.

– Siinä kerrottiin, että teko on ratkaiseva – ei teon seuraus. Se oli ihan puuta heinää! Nyt meitä kustiin suoraan silmään.

Jaloselta lokaa niskaan sai koko liiton kurinpitoelin.

– Miten tuollaiset ihmiset voivat olla enää töissä? Kaikki pitäisi laittaa suoraan kilometritehtaalle.

Se on tulkintakysymys, hyötyikö Keller, NHL-pelaaja, asemastaan. Vastassa oli ”vain” liigapelaaja. Tämän lauseen tarkoitus ei siis ole tippaakaan vähätellä Tyrväistä.

– Heillä ei ole mitään vastuuta. Kaikki tietävät, että jos tilanne olisi ollut toisinpäin, tuomio olisi ollut eri. Tai jos joku Italian pelaaja oli tehnyt saman Patrick Kanelle? Me kaikki tiedämme, että tuomio olisi ollut ihan eri.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!