Jatkaako Kaapo Kakko Jack Hughesin nöyryyttämistä MM-kisoissa? Leijonalupauksella sauma nousta komean tilaston kärkeen järjettömän nopeasti

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon MM-kisojen piste- ja maalipörssiä lukemin 5+0=5 johtava Kaapo Kakko höykytti Jack Hughesia viikonlopun peleissä urakalla. Jenkkilupaus ei ole vielä avannut pistetiliään MM-jäillä.

Koska kyseinen kaksikko valtaa juhannuksena NHL:n varaustilaisuudessa ykkös- ja kakkospaikat, on maanantai poikkeuksellisen iso päivä pelaajien kannalta. Suomi ja USA iskevät yhteen alkusarjan pelissä kello 17.15.

Kakko voi jatkaa Hughesin retuuttamista onnistuessaan hyvin. Suomalaispelaaja on MM-kisojen kaikkien aikojen alle 18-vuotiaiden pelaajien pistepörssissä neljäntenä.

Kärkisijat ovat käsien ulottuvilla, ja Kakko voi nostaa osakkeitaan ikään kuin Hughesin kustannuksella kahdessa eri kategoriassa.

Patrik Laine keikkuu kärjessä saldolla 7+5=12, Sveitsin Ferdinand Cattini on kakkosena lukemin 7+0=7. Tsekin Jaroslav Drobny pitää hallussaan kolmossijaa pisteillä 6+0=6. Kyseiset pelaajat ovat myös ainoat, jotka ovat Kakon edellä maalipörssissä.

Kakko voi siis nousta kolmen pelatun ottelun jälkeen sen ykköseksi.

Kaikkien aikojen U18-pistepörssin löydät klikkaamalla tätä. Saman linkin takaa voit nähdä myös maalipörssin.

Leijonat on avannut MM-kekkerit muutenkin vakuuttavasti. Perjantaina se kellisti Kanadan lukemin 3-1 ja lauantaina Slovakian luvuin 4-2.

Tilastolähde: Eliteprospects

LUE MM-KISOJEN TUOREIMMISTA MYÖS:
Kaapo Kakko nousi kertaheitolla jääkiekkomaailman ykkösnimeksi – suosittu sivusto julkaisi raportin hakutuloksistaan!

Ihan hirvittävä teurastus MM-kisoissa! Edes ex-liigatähti ei pystynyt pysäyttämään lilliputin noloja selkäsaunoja