Asiantuntija lataa tiukat ohjeet uutta pomoa etsivälle NHL-joukkueelle: ”He eivät voi rajoittaa…”

© Kuva: Getty Images

Tällä kaudella pahasti epäonnistunut Edmonton Oilers yrittää parhaillaan etsiä joukkueelle uutta GM:ää tammikuussa potkut saaneen Peter Chiarellin tilalle, mutta tehtävä vaikuttaa sujuvan melko vaivalloisesti.

Asiaan otti torontolaisella TSN 1050-radioasemalla kantaa myös arvostettu NHL-kommentaattori Ray Ferraro, kun jälleen yksi Oilersin kaavailuissa ollut pomokandidaatti, aiemmin Vegas Golden Knightsin apulais-GM:nä työskennellyt Kelly McCrimmon ylennettiin nevadalaisjoukkueen GM:ksi.

– Joukkueessa on ollut myrkyllinen ilmapiiri jo vuosikymmenen ja melkein kenet tahansa he palkkaavatkaan, ei se ole fanien mieleen. Joko ei ole tarpeeksi kokemusta tai sitten sitä on liikaa, joko hän on liian pitkä tai liian lyhyt. Tämä alkaa näyttää vähän huonolta, Ferraro toteaa.

Kommentaattori heittää peliin myös oman suosikkinsa tehtävään.

Hänen mielestään Oilersin kannattaisi harkita vakavasti Philadelphia Flyersin GM:n paikalta viime marraskuussa lähtöpassit saaneen Ron Hextallin palkkaamista.

– Mielestäni tehtävään valitulla tulisi olla jotakin näyttöjä johtajan tehtävistä. En tiedä pitääkö kokemusta olla 20 vuotta, mutta jonkin verran olisi oltava, Ferraro painottaa ja jatkaa:

– Kenet siihen sitten nimetäänkään, he (Oilers-johto) eivät voi rajoittaa miten uusi GM hoitaa tehtäväänsä. Heidän on sanottava herra X:lle, että valitse omat johtajasi, kykyjenetsinnästä vastaava johtaja, apulais-GM:t ja laita hommat rullaamaan.