41 ottelun pelikieltoon määrätyn NHL-tähden ongelmat kasvavat – ura Pohjois-Amerikassa ohi?

© Kuva: Getty Images

Kahteen otteeseen Stanley Cupin voittoa Los Angeles Kingsin paidassa juhlinut puolustaja Slava Voinov sai NHL:ltä hiljattain 41 ottelua eli puolet runkosarjakaudesta käsittävän pelikiellon.

Venäläinen on ollut ongelmissa Pohjois-Amerikassa kauden 2014-15 aikana tapahtuneen vaimonsa pahoinpitelyn seurauksena, minkä vuoksi 29-vuotias tähtipuolustaja ehti istua myös lähes kaksi kuukautta vankilassa.

Viime kaudella KHL-seura Pietarin SKA:ssa kiekkoillut Voinov ehti jo suunnitella tosissaan paluuta rapakon taakse NHL:ään. Nyt suunnitelmaan on tullut iso takapakki, kun pelaajan NHL-oikeudet omistava Kings ilmoitti, ettei se huoli venäläistä takaisin kokoonpanoonsa edes pelikiellon päättyessä aikanaan.

– Meidän perspektiivistämme, tämä pelaaja ei tule enää pelaamaan Kingsissä. Määrittelemme seuraavaksi välimiehen päätöksen hänen pelikieltonsa vaikutuksista ja harkitsemme sen jälkeen sitä, mitä teemme hänen pelaajaoikeuksillaan, seura tiedottaa.

Kingsin päätös saattaa suurella todennäköisyydellä tarkoittaa Voinovin koko uran Pohjois-Amerikassa olevan ohi. Puolustaja on pelannut urallaan 190 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 18+63=81. Lisäksi miehellä on koossa 64 pudotuspeliottelua. Voinov juhli Stanley Cupin voittoa Kings-paidassa vuosina 2012 sekä 2014.