Montreal Canadiensin NHL-kausi sai ikävän lopun. Joukkue jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle huimasta loppukiristä huolimatta, kun Columbus Blue Jackets onnistui saamaan ratkaisuhetkillä oman pelinsä kuntoon.

Hieman valoa kauden päätökseen toi voitto viimeisestä kotiottelusta ja erityisesti joukkueen huippulupaus Ryan Poehling. Jenkkihyökkääjä nostettiin mukaan kokoonpanoon kauden päätösotteluun, ja 20-vuotias lupaus paukutti NHL-debyytissään hattutempun.

Kaksi ensimmäistä maalia eivät olleet kauneimmasta päästä, vaan hyökkääjä pääsi lakaisemaan kaksi irtokiekkoa sisään. Kolmannessa osumassa Poehling pääsi esittelemään hirmuista rannelaukaustaan. Hän iski vielä illan neljäntensä rankkareilla, ja osuma varmisti Montrealin voiton Toronto Maple Leafsista.

Alkukauden 20-vuotias hyökkääjä pelasi yliopistoliiga NCAA:ssa. Hän iski 36 ottelussa tehot 8+23=31. Hän oli myös Yhdysvaltojen U20-joukkueen mukana ja teki seitsemään MM-otteluun kahdeksan tehopistettä.