HPK:n Petteri Nikkilä oli yksi liigakauden suurimmista tähdistä. Esimerkiksi pakin aiempi kausikohtainen piste-ennätys oli 18 (4+14) pinnaa, mutta tällä sesongilla Nikkilä teki yli puolet enemmän syöttöjä kuin parhaalla kaudellaan pisteitä.

26-vuotias Kerho-pakki saalisti edustamansa joukkueen takalinjoilla ällistyttävät tehot 4+38=42. Tuo syöttömäärä on historiallisen kova. Liiga vahvisti kotisivuillaan, että Nikkilästä tuli ensimmäinen puolustaja sarjan historiassa, joka on yltänyt ykköseksi kauden syöttöpörssissä. Lisäksi Nikkilä jäi niukasti puolustajien yhden kauden syöttöennätyksestä.

Toni Söderholm pitää nimissään tätä ennätystä. Pakki saalisti 39 napsua HIFK:n paidassa kaudella 2011-12.

HPK-pakki pyyhkäisi pisteen erolla sellaisten nimien kuin Timo Jutila (37) ja Marek Zidlicky sekä Cory Murphy ohi.

Kerho aloittaa pudotuspeliurakkansa ensi torstaina TPS:ää vastaan.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:
Huikea kannanotto runkosarjaurakkaan – Jonne Virtanen räväytti somessa taas: ”Täynnä palkkasotureita ja p-skoja pakkeja”

Karu loppu kaudelle! Piste erotti Sportin Liigan jatkopaikoista – joukkue onnistui silti merkittävässä tavoitteessa: ”Todella hieno juttu”