Sveitsin pääsarja NLA:n runkosarja oli suomalaisjuhlaa. Runkosarjan neljästä parhaasta joukkueesta peräti kolme nauttii sinivalkoisesta valmennuksesta.

Pudotuspeleihin ykkösenä ponkaisee Bern, jonka koko valmennustiimi koostuu suomalaisista. Päävalmentaja on Kari Jalonen (arkistokuvassa) ja häntä tukevat Mikko Haapakoski sekä Samuel Tilkanen. Ari Näykki vastaa maalivahtien luotsaamisesta.

Myös kolmanneksi päätyneen Lausannen opit tulevat suomalaisilta. Päävalmentaja on Ville Peltonen, ja hänellä apunaan ovat Tommi Hämäläinen ja Tommi Niemelä.

Antti Törmänen puolestaan luotsasi Bielin neljänneksi.

Vahvoja olivat suomalaiset myös pelaajatasolla. Esimerkiksi Bielin Toni Rajala oli pistepörssissä jopa neljäs lukemin 27+21=48, Langnaun Harri Pesonen sen sijaan sijoittui kahdeksanneksi saldolla 21+22=43.

NLA:n pudotuspelit starttaavat tänään lauantaina.