Mestis tiedotti nettisivuillaan, että TUTO Hockeyn kovaotteinen pakki Matt Nickerson on asetettu kolmen ottelun pelikieltoon. Puolustaja tööttäsi tiistaina todella kuumassa puolivälierässä, pudotuspelikevään avauksessa SaPKo-pelaajaa. Nickerson lensi tuon tilanteen takia pihalle.

Kyseisessä tilanteessa turkulaisten ja SaPKon pelaaja ajautuvat vihellyksen jälkeen kiistaan keskiviivan ja vaihtoaitioiden tuntumassa. Sittemmin Nickerson tuli tilanteeseen ulkopuolisena kovalla vahdilla taklaten savonlinnalaispelaajaa.

Nickerson kertoi, että hänen tarkoituksenaan oli alunperin mennä väliin toiseen tilanteeseen, mutta kyseisen kiistan tullessa hänen eteensä, hän oli tehnyt nopean päätöksen puuttua nimenomaisesti tähän tapaukseen.

Tilanne kuvasti SaPKo-TUTO-peliä oikeastaan täydellisesti. Puolivälierä oli puolin ja toisin kuuma, ja esimerkiksi jokaisen erän jo loputtua kentällä oli erilaisia torikokouksia. Turkulaiset ottivat 5-1-voitolla pelissä ensimmäisen kiinnityksen välieriin, jonne vaaditaan neljä voittoa.