Lähde: Hurja nimilista – peräti neljä Leijonista tuttua nimeä tavoittelee samaa päävalmentajapestiä!

© Kuva: Juha Tamminen

Sveitsin NLA-seura HC Luganon päävalmentajapestistä vaikuttaisi Swisshockeynews.ch -sivuston mukaan olevan tulossa kovien leijonanimien välinen mittelö.

Aiemmin sveitsiläisseuran kerrottiin olleen jo valitsemassa KalPan päävalmentajaa ja -omistajaa Sami Kapasta (arkistokuvassa) uudeksi luotsikseen, mutta tuoreimpien tietojen mukaan kisassa on mukana kolme muutakin suomalaista.

Swisshockeynewsin mukaan muita mahdollisia vaihtoehtoja tehtävään ovat Erkka Westerlund, Hannu Virta, sekä Petteri Nummelin.

Westerlund ja Virta ovat tehneet vuosien varrella runsaasti yhteistyötä. Virta on toiminut Westerlundin apuvalmentajana tämän toimiessa pääpiiskurina Leijonissa, Jokereissa, sekä viimeksi kaudella 2017-18 KHL-seura Salavat Julajev Ufassa.

Virralla on myös aiempaa kokemusta Luganon päävalmentajan tehtävistä kaudelta 2008-09.

Peräti 15 kertaa Suomea MM-kisoissa edustanut Nummelin päätti pelaajauransa vasta viime kaudella. Hänellä on kokemusta sveitsiläiskiekosta peräti peräti 13 kaudelta, joista kymmenellä hän pelasi Luganon joukkueessa.

46-vuotiaan Nummelinin valmennuskokemus on toistaiseksi melko vähäinen. Hän on toiminut pelaajauransa lopetettuaan tällä kaudella TPS:n B-nuorten apuvalmentajana.