Kovia kommentteja: Suomalaiskonkarin menettäminen kirpaisee NHL-joukkuetta karusti – ”Tekee oikeita ratkaisuja koko ajan”

© Kuva: Getty Images

NY Islandersin suomalaiskonkari Valtteri Filppulan loukkaantuminen satuttaa. Suomalainen on sivussa runkosarjan lopun ja kenties pudotuspelien alunkin.

Loukkaantuminen tuli oikeastaan pahimpaan mahdolliseen rakoon. Kuten suomalaiset kiekon ystävät tietävät, on 35-vuotias kahden suunnan nöyrä sentteri tärkeä palanen joukkuetta kun joukkuetta. Tällaisten pelaajien rooli korostuu juurikin keväällä isojen pelien aikaan.

– Hänet täytyy paikata ”komitealla”. Näin se on mennyt koko kauden. Kun joku on pois, muiden täytyy nousta porukalla esiin, päävalmentaja Barry Trotz sanoi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Luotsi toki tietää, ettei mahdollista menestyksettömyyttä voi selittää pelaajien terveyshuolilla.

– Loukkaantumiset ovat osa jääkiekkoa. Jos joku on sivussa, se ei ole mikään selitys. Se on mahdollisuus, hän linjasi.

Filppula on kiskonut kauden 71 ottelussa tehot 15+14=29. Vaikka ne nyt ehkä kuulostavat vaisuilta pinnoilta, on konkari näyttänyt arvonsa. Tehotilaston lukema +17 on neljänneksi paras koko Islesissä.

– Hän (Filppula) on tärkeä osa menestystämme tällä kaudella. Tällaisen veteraanin läsnäolo on joukkueelle tärkeää, ja sen lisäksi hän pelaa järkevää sentteripeliä ja tekee oikeita ratkaisuja koko ajan, kapteeni Anders Lee totesi.

– Siinä ovat isot saappaat täytettävänä.

Filppula siirtyi Islandersiin täksi kaudeksi edustetuaan aiemmin Philadelphia Flyersia puolentoista kauden ajan.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
NHL-pomon bussin alle heittämä hyökkääjä kommentoi tapausta: ”Hän meni liian pitkälle”

Edellinen maali yli kaksi kuukautta sitten: NHL:n suomalaisella rutikuivaa, joukkuella ennätyksellinen tappioputki

Los Angeles Kingsin päävalmentaja hyllytti Ilja Kovaltshukin toistamiseen – venäläistähti laukoi suorat sanat tilanteestaan