Toista kertaa peräkkäin ottelua terveenä katsomon puolelta seurannut Los Angeles Kingsin tämän kauden megahankinta Ilja Kovaltshuk antaa rajua kritiikkiä seuran peräsimeen kesken kauden tulleelle Wille Desjardinsille.

Desjardins peluutti San Jose Sharksia vastaan seitsemää puolustajaa ja 11 hyökkääjää sillä seurauksella, että 35-vuotias entinen NHL:n ykkösvaraus sai istua jälleen poppariosastolla.

– Tämä on kamalaa. Hän ei edes peluuttanut nuoria kavereita vaan seitsemää puolustajaa. Tämä on hänen uusi strategiansa, venäläistähti ihmettelee The Athleticille.

– Mutta mitä voit tehdä? Se on hänen päätöksensä on tämä ja hän on päävalmentaja vielä kymmenen pelin ajan. Voin vain treenata kovaa ja näyttää nuorille kundeille, että tällaista voi tapahtua kaikille. Sinun pitää vain jatkaa eteenpäin, Kovaltshuk kertaa suunnitelmiaan.

Venäläislaituri palasi täksi kaudeksi NHL:ään KHL:stä 3-vuotisella, 18,75 miljoonaa taalaa maksavalla sopimuksella. Mies on iskenyt 60 pelissä tehot 14+17=31.

– Willien tultua en ole saanut mahdollisuutta. Pelaan 5-6 minuuttia illassa. Pelasin muutaman pelin Anze Kopitarin kanssa ja se sujui hyvin. Teimme maalin jokaisessa viidessä pelissä, minkä jälkeen hän päätti muuttaa asioita. Tuon jälkeen en ole saanut mahdollisuutta.

Mies muistuttaa ainoasta hyvästä asiasta kaudessaan.

– Aurinko paistaa joka päivä. On helpompi käydä läpi näitä asioita sen vuoksi. Jos olet kaupungissa jossa sataa lunta joka toinen päivä, se on hieman vaikeampaa, Kovaltshuk lohkaisee lopuksi.

Kings on 60 pisteellään koko NHL:n toiseksi viimeisenä, kun sillä on muutama ottelu pelaamatta.