Carolina Hurricanesista Calgary Flamesiin täksi kaudeksi siirtynyt Elias Lindholm on äitynyt uudessa joukkueessa heti huikeaan iskuun. Ruotsalainen on ensinnäkin mättänyt jo nyt piste-ennätyksensä, kun 53 ottelussa hän on latonut tehot 23+37=60.

Toisekseen Calgaryn tähti liitää jo kymmenen ottelun pisteputkessa. Vähintään tuohon on pystynyt historian saatossa vain kaksi pelaajaa ensimmäisillä Flames-kausillaan.

Ennätys on Doug Gilmourin nimissä. Lindholm on ensimmäinen kyseisessä tempussa onnistunut Flames-pelaaja 2000-luvun kokonaisella kaudella, sillä St. Louis Bluesista siirtynyt hyökkääjä ylsi sesongilla 1988-89 pisteille peräti 11 ottelussa peräkkäin. Marc Savard (1999-2000) on tilastokakkonen nyt yhdessä Lindholmin kanssa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Elias Lindholm is the third player in @NHLFlames history to record a point streak of 10+ games while skating in his first season with the franchise.

The others:
Doug Gilmour in 1988-89 (11 GP)
Marc Savard in 1999-00 (10 GP)

#NHLStats #CGYvsCAR

Tulikuuma ruotsalainen pääsee yrittämään pisteputkensa kasvattamista seuraavan kerran vasta viikonloppuna. Calgary punnitsee perjantaina aamuyöstä San Jose Sharksin pelihuumorin.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Suomalaispuolustaja koulutti sikailijaa nyrkein NHL:ssä – ”Sukeltaja”

Jo legendojen peesiin! Tämä fakta osoittaa Jesperi Kotkaniemen debyyttikauden maagisuuden

Jopa Patrik Laine kalpenee: Jättiyllättäjä pystyi temppuun, jonka Ilja Kovaltshuk teki lähes 15 vuotta sitten

Kyllä kelpaa: Maaginen raja tehopisteissä rikki – Sebastian Aholle taas maukas bonus tilille

Huippukaappaus! Lähde: NHL-seura nappasi poikkeuksellisen junnumaalitykin

Ylisanoja piisaa: Valmentaja ja joukkuetoverit hämmästelevät Jesperi Kotkaniemeä – ”Viimeiset kaksi viikkoa aivan uudella tasolla”

Kun ei riitä, niin ei riitä – NHL:n tehokkaalle suomalaiskaksikolle taas paha pettymys