Kun Patrick Kane kiskaisi Edmonton Oilersia vastaan keskiviikon vastaisena yönä tehot 1+1=2, nosti yhdysvaltalainen nykyisen pisteputkensa jo 12:een. Kuten olettaa saattaa, on tuo pituudeltaan niin pitkä, ettei siihen monikaan pysty taalajäillä.

Kanen pinnat olivat siinä mielessä historialliset, että Chicago Blackhawks -tähti ja yksi maailman parhaista kiekkoilijoista, eli Sidney Crosby ovat ainoat aktiivipelaajat, jotka ovat pystyneet 12 ottelun pisteputkeen vähintään neljästi.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Patrick Kane and Sidney Crosby are the only active players to record a point streak of 12+ games on four separate occasions. #NHLStats

Kuten jokainen tämän jutun lukija tietää, ovat pelaajat maailman kärkikaartiin kuuluvia hyökkääjiä.

Kane on voittanut urallaan kolme Stanley Cupia ja lisäksi mm. yhden olympiahopean. Myös Crosbylla on kolme NHL:n mestaruutta, lisäksi palkintokaappiin on kertynyt maajoukkueturnauksista kaikki mahdolliset arvokisakullat – eli olympiakulta, MM-kulta ja World Cupin kulta.

Lisäksi kummallekin on ojennettu Conn Smythe Trophy.

Kane on nyt NHL:n pistepörssissä toisena saldolla 32+46=78, Crosby on terävimmän kärjen takana 15:ntenä lukemin 23+38=61.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Pudotuspelihaaveet karkaamassa? Florida Panthersin suomalaiset iskivät joukkueensa maalit – voitto jäi silti ottamatta

Taas sama kaava toistuu: Patrik Laineelta jäätävä moka ylivoimalla – San Jose tylytti nolosti

Jesperi Kotkaniemi jatkaa kuumana! Venytti maaliputkeaan ja iski samalla komeaa kiekkohistoriaa