NHL-supertähti aikoo lyödä rahoiksi tulevana kesänä: ”Olen nykyisin bisnesmies”

© Kuva: Getty Images

Viimeistä sopimuskauttaan NHL-seura Columbus Blue Jacketsin riveissä pelaava venäläishyökkääjä Artemi Panarin tienaa tästä kaudesta kuusi miljoonaa dollaria.

Tulevana kesänä tilanne muuttuu, sillä jatkosopimuksesta nykyisen seuransa kanssa kieltäytynyt megatähti aikoo käyttää markkina-arvonsa maksimaalisella tavalla hyväkseen kesän vapaiden pelaajien markkinoilla.

– Tuo tilanne (rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi pääseminen) tulee vastaan kerran elämässä, joten haluan tarttua tilaisuuteen, mies toteaa NHL:n sisäpiiritoimittaja Aaron Portzlinelle antamassaan harvinaisessa haastattelussa.

27-vuotias Panarin antoi eilen potkut pitkäaikaiselle agentilleen Dan Milsteinille liittyäkseen seurakaverinsa, niin ikään viimeistä sopimuskauttaan pelaavan maalivahti Sergei Bobrovskin agenttitalliin. Mies kehuukin uutta agenttiaan Paul Theofanusta kovaksi nimeksi agenttimarkkinoilla.

– Paul on ollut täällä vuosia. Hän tietää paremmin, miten liigassa toimitaan ja kuinka GM:t ajattelevat. Olen tuntenut hänet usean vuoden ajan. Hän on hyvä jätkä. Idea muutokseen tuli täysin minun puoleltani enkä edes puhunut asiasta Bobin (Bobrovski) kanssa, Panarin selvittää.

Potkujen antaminen entiselle luottoagentille juuri tulevan megasopimuksen kynnyksellä ei silti ollut helppo paikka.

– Se ei ollut helppoa. Mutta olen elänyt Yhdysvalloissa nyt neljä vuotta ja olen nykyään enemmänkin bisnesmies. Olimme Danin kanssa ystäviä enkä koskaan aiemmin ajatellut tätä bisneksenä, mies kertaa historiaa pitkäaikaisen ex-agenttinsa kanssa.

Agenttifirman vaihdolla on epäilty myös olevan yhteys Panarinin ja Bobrovskin haluun siirtyä kesällä samaan seuraan. Panarin ei ainakaan suoralta kädeltä tyrmää ajatusta.

– Se on mielenkiintoinen ajatus. Olemme hyviä ystäviä, mutta meillä on silti omat elämämme, mies toteaa.

Tällä kaudella Blue Jacketsissa pelaamissaan 51 ottelussa tehot 20+40=60 iskenyt venäläishyökkääjä tullee saamaan kesällä vähintään 10 miljoonaa dollaria kaudessa tuottavan sopimuksen, joskin summa saattaa pompata jopa huomattavasti korkeammaksi nykyisessä markkinatilanteessa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!