Liigajoukkue piti sanansa ja avainpelaajansa – näin yllättävää vetoa kommentoitiin: ”Emme salli sellaista”

© Kuva: Ilari Isotalo

Liigassa alkoi viikonloppuna ainakin siinä mielessä uusi aika, että siirtotakaraja meni umpeen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tähän liittyen yksi yllättävimmistä faktoista oli se, ettei jo 12 pinnan päässä pudotuspelipaikasta oleva KooKoo kaupannut avainpelaajiaan Malte Strömwallia, Miikka Pitkästä ja Anrei Hakulista tai muita pois.

Ainoastaan pakki Miro Keskitalo vaihtoi Kouvolan noin 60 kilometrin päähän Lahteen ja Pelicansiin.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoi joukkueensa vallitsevista arvoista seuran kotisivuilla. Joukkueesta oli viestitty jo aiemmin kevättalvella se, etteivät suurimmat tähdet ole lähdössä mihinkään.

– Kahtena edelliskautena olemme joutuneet myymään joitain pelaajia talouden tasapainottamiseksi. Nyt päätimme, että kokeilemme toisenlaista ratkaisua.

Perjantaina Pelicansille peräti luvuin 4-9 taipuneen kouvolalaislauman tempausta on pakko arvostaa. Jos esimerkiksi tähtiä myydään tässä vaiheessa kautta, näkyisi se eittämättä katsomossa. Nyt joukkue on antanut sen signaalin, että se taistelee viimeiseen pisteeseen asti.

– Olemme saaneet hyvää dataa siitä, miten myynnit ovat vaikuttaneet esimerkiksi yleisömääriin ja muihin ottelutuottoihin. Nyt punnitsemme tilanteen toiseen suuntaan.

KooKoon yleisökeskiarvo on reilut 3300 per matsi.

– Heitän nyt pallon katsojiemme suuntaan. Meillä on runkosarjassa vielä kuusi jännittävää kotiottelua jäljellä – ja niistä ensimmäinen heti tänään SaiPaa vastaan!

Kun joukkueella on runkosarjassa jäljellä 11 peliä ja pudotuspelipaikkaan matkaa 12 pinnaa, pitäisi KooKoon ottaa kymmenettä sijaa kiinni reilun pisteen per kierros.

– Tiimalasissamme on vielä hiekkaa jäljellä. Periksiantamattomuus on meille tärkeä arvo. Taistelemme loppuun asti jokaisessa pelissä voitosta ja pisteistä. Kun runkosarjaa on pelattu 60 ottelua, niin näemme missä olemme.

– Pelaajat harjoittelevat kymmenen kuukautta pelatakseen 60 runkosarjaottelua ja pudotuspelit päälle. Meillä on jäljellä ainakin 11 ottelua, joten lopettaminen tässä kohtaa ei ole vaihtoehto emmekä salli sellaista pelaajiltamme.

Liigan viikonloppu huipentuu lauantaina täyteen seitsemän ottelun kierrokseen. Matsit alkavat tuttuun tapaan kello 17 ja kello 18.30.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:
Liigaseura kaappasi kokeneen suomalaishyökkääjän – ”Ratkaisuvoimainen pelaaja”

Toimittaja paljasti: HPK on kaappaamassa toisen liigaseuran luottohyökkääjän

Juhamatti Aaltonen palasi Liigaan ja tuhosi ketjukavereidensa kanssa KooKoon – “Ei ole ihan lapaseen mennyt”


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!