Maailmanmestari Juhamatti Aaltonen palasi Liigaan perjantaina, kun hän puki Pelicansin paidan päälleen ensimmäistä kertaa sitten kauden 2009-10. Suomessa edellisen kerran toissa kaudella pelannut hyökkääjä nakutti heti paluupelissään messevät tehot 2+1.

Kun Pelicans murjoi KooKoon jäänrakoon erikoisin numeroin 9-4, oli ilta kaikkinensa huima. Hyökkääjä nautti lahtelaisyleisön suosiota. Aaltonen tuli juuri pelin alkaessa jäälle viimeisenä, ja kun hän päätöserässä alkoi kiskomaan maaleja, huusi fanikatsomo “Juhista” pitkään ilmaan pomppien.

– Hienolta tuntui palata. Kiitos ihmisille, hyvin ottivat vastaan. Oli hienoa pelata, vähän jännitti. Ei ole ihan lapaseen mennyt tässä pari viimeistä vuotta, puolentoista kauden aikana Ruotsissa ja Sveitsissä pelannut hyökkääjä kertaa yllättävänkin monipäisen median edessä.

– Ei ole ihan lapaseen mennyt tässä pari viimeistä vuotta.

Yleisön “Juhis”-huudot ja suosionosoituksen elkeet tavoittivat Aaltosen.

– Totta kai se koskettaa. Kiitin, että he tukivat, vaikkei ehkä paras startti ollutkaan.

Debyytissä tehot 2+1 iskenyt hyökkääjä roihahti liekkeihin päätöserässä, jossa hän iski kaksi maalia. Aiemmin toisessa erässä aukesi jo syöttötili. Sen näki kauas, että Pelicans nautti tekemisestä kolmannessa erässä, ja niin nautti Aaltonenkin. Maalit tulivat heti kelposaumaan.

– Totta kai. Se vappauttaa paljon. Hyökkäävä pellaaja tarvitsee onnistumisia. Vaikka ne eivät olisi aina maaleja, voivat olla harhautuksia tai syöttöjä. Tärkeintä on, että voitamme joukkueena.

Itseluottamusta

Ainakin ensimmäisessä pelissä Liigan paluumuuttaja näytti, mihin hän pystyy. Ennen maaleja Aaltonen nousi tapetille muutaman maagisen syötön ja kynäilyn ansiosta. 33-vuotias laituri haluaa näyttää jatkossakin, mihin hän kykenee.

– Totta kai. Sitä varten tänne tultiin. Tiedän kyllä, mihin pystyn.

Aaltosen mukaan hänellä on yhä tiedossa olemassa olevat taidot. Kenties niiden vuoksi Lahdessa on hyvä ottaa uusi alku, ja lisäksi Pelicanskin liitää lähellä sarjakärkeä.

– Oli kyllä tiedossa, etteivät taidot ole mihinkään kadonneet.

– Meiltä joukkueelta ei ollut mikään ihan paras alku. Kolmannessa erässä näytimme luonnetta, se on kovan joukkueen merkki. Overall: Hyvä fiilis, Aaltonen tarinoi.

Mitä suuren yleisön mielissä lähivuosien panoksen takia kenties ristiriitainen pelaaja haluaa tuoda Pelicansiin?

– Kokonaisvaltaista peliä. Haluan puolustaa, taistella ja olla esimerkki. Hyökkäystaidot ovat, mutta en pelkästään sitä, vaan myös puolustusta ja karvausta.

Lahtelaisten ykkösketju Jesse Saarinen (1+3) – Hannes Björninen (0+3) – Aaltonen (2+1) antoi heti kättelyyn pelottavan näytön. Jos ei virtuoosilla ole lähivuodet “menneet ihan lapaseen”, niin ainakin perjantai oli todella kova debyytti tämän kauden osalta uudessa maassa ja uudessa joukkueessa.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:
Juhamatti Aaltosen hankinta ei riittänyt – Pelicans kaappasi puolustajan toisesta liigaseurasta

Mykistävä paluu! Juhamatti Aaltonen laittoi heti show’n pystyyn – tehtaili huipputehot