2010-luvulla kolmesti Stanley Cupin voittoa juhlinut Chicago Blackhawks on kovien päätösten keskellä.

Joukkuetta koko vuosikymmenen kannatellut pelaajarunko alkaa vanheta, joskin useilla tähtipelaajilla on pitkissä sopimuksissaan siirron kieltävä pykälä. Yksi näistä on pitkäaikainen kärkipuolustaja Duncan Keith, jonka sopimuksessa on tämän kauden jälkeen jäljellä neljä vuotta 5,53 miljoonan dollarin kausipalkalla.

35-vuotias puolustaja on iskenyt uransa aikana pelaamissaan 1046 runksarjaottelussa tehot 93+471=564, joskin tällä kaudella kasassa on 51 ottelussa vaisuhkot tehot 1+20=21.

Kahdesti NHL:n parhaana puolustajana palkitun Keithin jatko seurassa on siirron estävän pykälän vuoksi täysin miehen omissa käsissä, joskin sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun uskoo vahvasti seurajohdon ainakin tiedustelevan tähden mielipidettä siirtopykälän purkamiseksi.

– On vaikea nähdä Keithin vaihtavan seuraa, mutta sanon teille tämän – Hawks tulee kysymään häneltä siirtotakarajalla, mitä tämä haluaa tehdä. Hän päättää itse jatkostaan. Hän on seurahistorian kovimpia pelaajia, mutta uskon GM Stan Bowmanin tiedustelevan häneltä mitä hän haluaa tehdä. Haluaako hän siirtyä johonkin mestaruudesta kamppailevaan seuraan vai jäädä keskelle uudelleenrakennusta? Tämä keskustelu tullaan varmasti käymään, LeBrun uskoo.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa 10 vuoteen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Blackhawks on tällä hetkellä NHL:n sarjataulukon kolmanneksi viimeisellä sijalla. Mikäli Keith haluaa vielä taistella uransa neljännestä Stanley Cupin voitosta, olisi siirto toisaalle miehen kannalta kenties ainoa vaihtoehto.

LUE MYÖS: NHL-supertähden jatkosopimusneuvottelut venymässä kesään – ”Muut joukkueet ovat 100-prosenttisen valmiita iskemään väliin”