”En olisi uskonut” – ällistyttävän maalin alasarjassa tehnyt suomalaispelaaja kommentoi huimaa suoritustaan

© Kuva: Ilari Isotalo
Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Jääkiekon kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin Risto Mattila kohautti taannoin iskemällä häikäisevän ilmaveivimaalin jyväskyläläistä D-Kiekkoa vastaan.

Temppu lähti leviämään ympäri Suomen kuin kulovalkea konsanaan.

– Onhan noita juttuja tullut luettua. Somen ansiosta maali on saanut paljon näkyvyyttä, mutta en olisi uskonut, että maalista nousee somehitti, Mattila myöntää seuran kotisivuilla.

Kaikkihan toki näkevät alhaalla olevalta videolta, kuinka maali syntyy – mutta mikä ihme 27-vuotiaan tehopakin maagisen maalin salaisuus oikein olikaan?

– Maalin takana aukesi paikka ja päätin kokeilla ilmaveiviä. Olisiko se ollut kolmas kerta tällä kaudella, kun yritin ilmaveiviä. Aiemmat yritykset jäivät vähän puolittaisiksi. Pari kaveria oli Hokkiklubilla katsomassa peliä ja he sanoivat, että tekaisepa heidän kunniaksi ilmaveivi, Mattila veistelee.

Ylemmän loppusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa tehot 2+1=3 viimeistellyt Mattila oli luvannut aiemmin viikolla yrittävänsä maalia.

– Maalivahtijäällä Rane (maalivahti Tomi Rautio) huusi, että ”tee pelissä ilmaveivi”. Vastasin samantien, että ”lauantaina tulee”.

– Aiemmin samassa pelissä oli toinenkin paikka tehdä ilmaveivi, mutta tuo rightin raukka (Jarkko Harjula) oli takatolpalla ja hän ei ollut tehnyt kahteen peliin maalia, niin piti siinä tilanteessa syöttää. Ihan reisillehän se tilanne meni, Mattila virnuilee.

Suomi-sarjan kausi on edennyt siihen pisteeseen, että nyt joukkueet pelaavat ylä- ja alaloppusarjoissa. Hokilla menee hyvin, kun joukkue johtaa ensiksi mainittua.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin