CBC kirjoitti dramaattisessa jutussaan, että harrastekiekkoilija Jib Street oli lähellä kuolemaa eräässä ”höntsäpelissä”. Kovia kokenut pelaaja ja hänen pelastajansa Craig Bryant ovat jutun mukaan parhaita kavereita erään todella ikävän tapauksen jälkeen.

Street lyyhistyi jäälle kesken ”aivan tavallisen perjantain”. Hän kertoi mm. lämmitelleensä normaalisti ja tuntien olonsa samalla hyväksi – kunnes asiat menivät uhkaavaan suuntaan.

CBC Edmonton

@CBCEdmonton
This hockey player had the perfect thank you present for the fellow player who saved his life: a signed @WayneGretzky jersey. Read more: cbc.ca/1.5015668

– Muistan vain tunteneeni oloni huonoksi, ja sitten kaaduin maalin eteen. Olo oli huimaava.

– Olin teknisesti kuollut noin kuuden minuutin ajan, Street sanoi.

Dramaattisen kaatumisen jälkeen apuun riensi vastustajajoukkueessa pelannut Bryant, joka alkoi heti antamaan ensiapua pelaajalle, jonka sykettä ei tuntunut. Sen jälkeen suuri apu oli hallin defibrillaattori.

Streetin pulssi palasi, jonka jälkeen hän sai taas apua – nyt ambulanssihenkilökunnalta. Pelaaja pelastui kuin ihmeen kaupalla.

Carolinassa ”höntsäkiekkoa” pelaava Street kertoi lisäksi jutussa laskeneensa todennäköisyyksiä eloonjäämiselle. Se oli luojan lykky, että peleillä oli ensihoitolääkäri.

Lähellä kuolemaa käynyt mies kiitti pelastaajansa antamalla tälle Wayne Gretzkyn paidan.

– Kun hän esitteli paidan minulle, putosin tuoliltani pois, Bryant veisteli.