Vantaan Sanomat kirjoitti artikkelissaan varsin yllättävän kuuloisesta tapauksesta. Aviisin erään jutun mukaan Vantaan kaupunki ei enää tuo jääkiekkomaaleja kaupungin jäädyttämille puistokentille. Tämän tempauksen takana ovat turvallisuusmääräykset.

Nyt kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö oli avannut uuden käytännön taustaa lehdelle.

- Meille on tullut palautetta, että pienet lapset ja heidän vanhempansa kokevat pelit pelottaviksi, kun kentillä luistellaan vauhdikkaasti.

Voisi kuvitella, että esimerkiksi puistoihin jäädytettävät luistelualueet houkuttelisivat etenkin nuorempia pelaajia mukanaan nimenomaan matalamman kynnyksen takia. Kaukaloissahan nuoremmat mahtavat kokea olonsa ”pelokkaaksi” vanhempien pelaajien seurassa.

Lehden aiemman jutun mukaan kaupunki kuitenkin ilmoitti, ettei ”jääkiekkoilu sovi puistojen luistelualueille”.

- Maaliinhan on kiva kohottaa palloa tai kiekkoa, mikä voi aiheuttaa vaaraa muille.

Vättö myönsi, että joku voi ajatella tempauksen hätävarjelun liioitteluna.

– Mutta jos jotain sattuu, niin kyllähän se kaupungin vastuulle kaatuu. Määräykset tiukentuvat koko ajan ja vastuu tuntuu olevan hallinnoitsijalla.

Tapaus kuulostaa kaikkinensa kummalliselta. Sehän nyt on aivan selvää, että vahinko voi pahimmassa tapauksessa sattua ihan millä kentällä hyvänsä. Kun kentiltä kielletään esimerkin kaltaisesti maalit, vaikuttanee se muihin jäihin kenties tungoksena.