Kuten NHL:ää seuraava yleisö tietää, on Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon, 23, ollut joukkuekaveri Mikko Rantasen kanssa ällistyttävän kovassa iskussa läpi kauden. Kanukki keikkuu sarjan pistepörssissä kolmantena todella komealla saldolla 25+38=63.

Hyökkääjän ruuti etenkin ylivoimalla on ollut kuivaa pidemmän aikaan, ja sama on jatkunut tälläkin kaudella. Joukkueen ykköshyökkääjiin kuuluva pelaaja on paukuttanut kuusi ylivoimamaalia ja yhteensä peräti 23 ylivoimapinnaa.

MacKinnon on kaikkiaan latonut urallaan 38 osumaa mainituista erikoistilanteista, ja se on harvinaisen kova lukema Avalanche-historiassa. Tuolla irtoaa nimittäin alle 24-vuotiaiden pelaajien keskuudessa peräti kolmossija kautta seurahistorian.

Edellä ovat vain urallaan käytännössä kaiken mahdollisen voittanut Joe Sakic (56) ja taalajäillä lähes 1 300 ottelua tahkonnut Owen Nolan (49).

StatsCentre

@StatsCentre
Nathan MacKinnon's power play snipe for the #Avalanche in their 6-1 crushing of the Rangers Friday vaulted the 23-year old into sole possession of 3rd on this franchise list of young scorers

Kanadalainen nakutti viime yönä yhden ylivoimamaalin ja tehot 1+2=3 Avalanchen 6-1-voittoon päättyneessä NY Rangers -mittelössä. Kaikki pinnat syntyivät nimenomaan ylivoimalla.