Sveitsin maalivahti Luca Hollenstein oli eittämättä joukkueensa suurin sankari viime yönä hänen torjuttua joukkueensa sensaatiomaisesti välieriin nuorten MM-kisoissa. Toisaalta Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla NLB:ssä EVZ Academyn joukkueessa pelaava 18-vuotias torjuja antoi samalla myös Suomelle todellisen myrskyvaroituksen.

Maat kohtaavat välierässä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Hän pelasi todella, todella hyvän ottelun. Tämä on järkytys, ex-kiekkoilija ja Ruotsissa kommentaattorina toimiva Niklas Wikegård ylisti.

Eikä suotta ylistänyt. Maalivahti otti Sveitsin 2-0-yllätysvoittoon päättyneessä ottelussa ällistyttävät 41 torjuntaa. Siis puolivälierässä!

– Ruotsin joukkue näkee hänestä painajaisia tänä iltana, lataa Wikegårdin kanssa samaa virkaa toimittava Björn Oldeen.

Myös Ruotsin joukkueeseen kuuluvat henkilöt olivat kuin äimän käkenä shokkitappion jälkeen.

– Mielestäni pukuhuoneessa tuntui hyvältä. Sitten tulimme kaukaloon, emmekä tehneet sitä, mitä meidän pitäisi tehdä, turnauksessa neljä maalia ampunut kapteeni Erik Brännström sadattelee.

Jos on sinikeltaisia uskominen, voi Suomella olla tukalat paikat jo aiemmin esille nostetun maalivahtiosaston kanssa. Sveitsiä pitää varoa myös sen vuoksi, että maalla on koko ajan työhaalarit niskassa.

– Ongelmamme oli, että kohtasimme tänään joukkueen, joka teki töitä kovemmin kuin me, Ruotsin päävalmentaja Tomas Monten myöntää.

Lähde: Expressen

LUE MYÖS:
Ruotsille shokkitappio nuorten kisoissa – joukkue täysin maissa: ”Tämä on kamalaa, todella kamalaa”

Nuorille Leijonille historiallinen voitto! Kanada jäi kakkoseksi huikeassa kiekkojännärissä