Nuoret Leijonat jatkavat eteenpäin Vancouverin nuorten MM-kisoissa. Kanada kaatui puolivälierässä jatkoajalla 2-1.

Suomi hallitsi pitkiä jaksoja pelistä varsinaisella peliajalla, mutta onnistumiset jäivät puuttumaan. Avausmaalista vastasi Kanada, kun Ian Mitchell iski toisen erän alussa kiekon etukulmasta sisään.

Avausmaali syntyi aivan ottelun viime hetkillä. Eeli Tolvanen heitti kiekkoa maalin eteen, ja peliväline otti onnekkaan pompun Aleksi Heponiemen jaloista maaliin.

Jatkoajalla Kanada pääsi kokeilemaan rankkaristakin. Ukko-Pekka Luukkonen kuitenkin pysäytti suvereenisti Kanadan kapteeni Maxime Comtois’n.

Kanada oli lähellä voittomaalia, mutta maila katkesi ratkaisuhetkellä. Suomi käänsi hyökkäyksen nopeasti, ja Toni Utunen pääsi niittaamaan ratkaisumaalin Kanadan reppuun.

Voitto oli Nuorille Leijonille historiallinen. Koskaan aiemmin Kanada ei ole jäänyt kotikisoissaan mitalipelien ulkopuolelle.