Ilvekseen täksi kaudeksi saapunut kanadalaishyökkääjä Mike Halmo muistelee lämmöllä edellistä sesonkiaan italialaisjoukkue HC Bolzanossa.

Monikansallisen EBEL-sarjan mestaruuteen keväällä huipentunut vuosi lähti kaikkea muuta kuin helposti käyntiin.

Kesällä 2017 Halmo oli hermistunut, sillä edellisestä kaudesta oli jo aikaa, eikä tarjouksia seuraavasta alkanut kuulua.

– Minulla oli todella vaikeaa, kun tarjouksia ei tullut. Lopulta Bolzanon valmentaja Pat Curcio soitti ja tarjosi paikkaa joukkueesta. Alkuun en pitänyt ajatuksesta, mutta kun mitään konkreettista ei kuulunut muualta, päätin lähteä Italiaan järvien ja vuorten keskelle, Halmo muistelee Ilveksen nettisivulla ja jatkaa:

– Joukkueessa oli kymmenkunta kanadalaista, joten sinällänsä muutos Pohjois-Amerikan vuosiin oli marginaalista siinä suhteessa.

Kausi Bolzanossa lähti kuitenkin hankalasti käyntiin ja pian joukkue majaili sarjan viimeisenä.

Seurajohto teki sen myötä ratkaisunsa ja pian koppiin astelikin uusi päävalmentaja, suomalainen Kai Suikkanen, joka tervehti joukkuetta värikkääseen tapaansa: ”There is a new sheriff in town, boys”.

– Kai Suikkasen sisääntulo oli ikimuistoinen. Hän on isokokoinen tyyppi, ja näin jälkikäteen on pakko kehua sitä ilmapiiriä, jonka hän onnistui luomaan rehellisellä suhtautumisellaan. Hänen kanssaan pärjäsi olemalla oma itsensä, mutta paskapuhetta Suikkanen ei kyllä kuunnellut, Halmo toteaa.

Suikkasen saapumisen myötä joukkue pelasi koko ajan paremmin ja paremmin. Lopulta kausi päättyi suorastaan satumaisesti, kun Bolzano kaatoi seitsemään otteluun venyneessä finaalisarjassa itävaltalaisseura Salzburgin.