HIFK:n kovaotteinen konkaripakki Markus Kankaanperä oli perjantaina juhlittu pelaaja. Pääsarjassa jo kaudella 1998-99 debytoinut puolustaja pelasi Kärppiä vastaan uransa 1 000:nnen runkosarjaottelunsa.

Onnitteluihin osallistui tyylikkäästi ja samalla ironisesti Ässät. Joukkueen Twitter-tilin kuva ja teksti olivat kaikkinensa huvittava kombo.

– Ässät ja Isomäki Areenan vierasjoukkueen jäähypenkki onnittelevat HIFK:n Markus Kankaanperää 1000. Liigaottelun rajapyykistä!

– Lauantaina 23. helmikuuta nähdään!

Porin Ässät

@PorinAssat
#Ässät ja Isomäki Areenan vierasjoukkueen jäähypenkki onnittelevat #HIFK:n Markus Kankaanperää 1000. Liigaottelun rajapyykistä!

Lauantaina 23. helmikuuta nähdään!

#Ässät #YHDESSÄ #Liiga

38-vuotias pakki on nakuttanut runkosarjassa 54 maalia ja 130 maaliin johtanutta syöttöä – 184 pistettä. Kankaanperä on tosiaan istunut jäähyllä myös Porissakin, sillä rangaistusminuutteja hänelle on kertynyt häkellyttävät 2 048. Komea on myös miehen tehotilasto +98.

Pudotuspeleissä otteluita vyölle on kertynyt 156 kappaletta.

Koska Kankaanperä on merkitty tänään SaiPaa vastaan kolmosparin pakiksi, nousee hän heti perään jo jaetulle kakkossijalle kaikkien aikojen ottelutilastossa. Erik Hämäläinen on pelannut myös 1 001 kamppailua, kärjessä on legendaarinen Jan Latvala mielettömällä 1 230 taistolla.

Liigassa pelataan lauantaina täysi kierros kello 17 alkaen.