Ruotsalainen megalupaus Elias Pettersson palasi NHL:ssä tositoimiin myöhään sunnuntai-iltana. Vancouver Canucks -hyökkääjä pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten kahteen ja puoleen viikkoon. Pelaaja loukkaantui vuoden alussa Jesperi Kotkaniemen kanssa sattuneessa epäonnisessa ”kahakassa”.

Juhannuksen 2017 vitosvaraus iski Detroit Red Wingsiä vastaan ykkössentterin paikalta tehot 1+1=2. Nuo olivat merkittävät pinnat Vancouverin voittaessa numeroin 3-2. Pettersson on kovassa pistetahdissa, sillä 39 pelatun ottelun jälkeen hänen tilastonsa näyttävät lukemia 23+21=44.

Mainittu maalimäärä on poikkeuksellisen kova 20-vuotiaalta pelaajalta. Häntä enemmän maaleja on ruotsalaisista ennen 21-vuotispäiviään pystynyt latomaan vain neljä pelaajaa. He ovat legendaarinen Mats Sundin sekä Gabriel Landeskog (38 osumaa) ja Elias Lindholm (30) sekä Filip Forsberg (27).

StatsCentre

@StatsCentre
Burying the 1st of the @Canucks 3 goals vs DET earlier today, Elias Pettersson returned with a bang as through 39 career games he's already tied for 5th on this list of Swedish sensations

Pettersson voi nousta jopa koko tilastossa kärkeen. Hän viettää 21-vuotispäiviään vasta marraskuussa.

Ruotsalaisen aiemmin kokemasta loukkaantumisesta voit lukea lisää täältä.