Carolina Hurricanesin ykkössentteri Sebastian Aho äityi lauantain vastaisena yönä mielettömiin liekkeihin, kun hän nakutti edustamansa joukkueen 5-6-voittolaukaustappioon päättyneessä Washington Capitals -mittelössä kunnioitettavat tehot 2+2=4.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari nousi noilla pisteillä todella harvinaiseen joukkoon koko seurahistorian mittapuulla. Kaudella 2016-17 taalajäillä debytoinut Aho on kirjauttanut Carolinan sotisovassa nyt kolmessa ottelussa vähintään neljä pinnaa.

Tuo ei saata vaikuttaa jonkun mielestä tempulta tai miltään. Uroteon arvon uuteen uskoon nostaa kuitenkin se fakta, että moinen tehoilu on Hurricanesin ja sen edeltäjän, eli Hartford Whalersin historiassa äärimmäisen harvinaista 21-vuotiaiden tai nuorempien pelaajien osalta.

Ahoa enemmän vähintään mainittuja neljän pinnan pelejä seurahistoriassa kyseisestä ikäluokasta puhuttaessa on pelannut vain kaksi tähteä. Ron Francis pystyi tällaisiin peräti kahdeksan kertaa ja tätä nykyä Minnesota Wildia edustava Eric Staal neljästi.

Yhtä moneen vähintään neljän pinnan peliin pystyi Ahon lisäksi vain Sylvain Turgeon.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Players 21 or younger with most 4+ point games in @NHLCanes / Whalers franchise history:

8 – Ron Francis
4 – Eric Staal
3 – @SebastianAho
3 – Sylvain Turgeon

#NHLStats

Suomeksi sanottuna voitaneen todeta, että suomalaistähden tehoilu on ainakin tässä valossa todella poikkeuksellista koko seurahistoriassa.

Koska Aholle tulee mittariin 22 vuotta ensi kesänä, voi hän vielä entisestään komistaa kyseistä tilastoa.

LUE MYÖS:
Huh! Patrik Laine ja Sebastian Aho kylvävät tuhoa – nousemassa NHL:n komeassa tilastossa jopa kaksoisjohtoon

Patrik Laine huimassa vireessä: Vain harva on pystynyt tähän NHL:ssä kautta aikain, Sidney Crosbykin kalpenee