Ensi keväänä 21 vuotta täyttävä Patrik Laine läsäytti viime yönä Chicago Blackhawksin reppuun yhden osuman nostaen kauden maalimääränsä jo 23:een. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on painanut NHL:ssä yhteensä 103 osumaa.

Laineen maalitahti on ällistyttävän kova kautta historian alle 21-vuotiaat pelaajat huomioiden. Hän on nimittäin tehnyt nyt peräti kuudenneksi eniten maaleja kaikista pelaajista ennen 21-vuotispäiväänsä.

Kaikkien aikojen ykköspelaaja Wayne Gretzky teki ennen kyseistä ikää taalajäillä mielenvikaiset 167 rysää. Hänen ja Laineen välissä ei ole mitään ihan turisteja, kun sijoille 2-5 yltävät Jimmy Carson (141), Dale Hawerchuk (122), Steven Stamkos (114) ja Ilja Kovaltshuk (108).

Seitsemäs sadan maalin rikkoja on Brian Bellows 102 häkillään. Sidney Crosby jäi aikoinaan juuri ja juuri kaksinumeroiselle lukemalle hänen tauottua uransa alkuvuosina 99 häkkiä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Patrik Laine recorded his 103rd career goal (23rd this season), eclipsing Brian Bellows (102) for 6th-most in NHL history by a player before age 21. #NHLStats #WPGvsCHI

Laineella oli viime yönä aihetta muutenkin iloon, kun hänen joukkueensa kaatoi Chicagon numeroin 4-3. Lisäksi Jets on kivunnut kuin varkain jo kärkeen läntisessä konferenssissa.

LUE MYÖS: Tiesitkö? Sebastian Ahon huima tehoilu on todella harvinaista Carolinassa – komea fakta osoittaa sen todeksi