Tässä ovat Liigan 2010-luvun pistepörssin voittajat – näin heillä nykyään menee

© Kuva: Juha Tamminen
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Näin joulun alla SuomiKiekko-sivusto päätti pyyhkiä pölyt historiankirjoista. Tutustumme Liigan 2010-luvun pistepörssin voittajiin ja katsomme, mitä heille nykyään kuuluu. Kinkkua ja laatikoita sulatellessa tästä pääsee tenttaamaan läheistenkin kiekkotietämystä.

2009-10: Jori Lehterä, 19+50=69, Tappara

Viimeisellä Liiga-kaudellaan Jori Lehterä voitti Liigan pistepörssin näytöstyyliin. Eroa kakkossijalla olleeseen Juha-Pekka Hytöseen oli huikeat 15 tehopistettä. Kauden jälkeen Lehterä lähti KHL:ään, josta tie vei lopulta NHL:ään. Nyt Pohjois-Amerikan ura on jo kääntynyt laskuun ja Lehterää pidetään yhtenä liigan ylipalkatuimmista pelaajista.

2010-11: Perttu Lindgren, 23+43=66, Lukko

Perttu Lindgren oli vielä vuonna 2010 nuori pelaaja. Hän siirtyi Lukkoon Dallas Starsin organisaatiosta, kun NHL-portit eivät olleet aienneet. Rauman vuosien jälkeen Lindgren siirtyi KHL:n kautta Sveitsiin HC Davosiin. Hän pelaa sveitsiläisseurassa jo kuudetta kautta. Loukkaantumiset ovat vaivanneet viime vuosina ja hidastaneet pistetahtia. Tällä kaudella Lindgren on tehnyt kuusi tehopistettä 17 ottelussa.

2011-12: Ryan Lasch, 24+38=62, Pelicans

Tehoissa mitattuna Ryan Lasch on yksi kaikkien aikojen Pelicans-pelaajista. Koskaan aiemmin lahtelaisseuran pelaaja ei ole voittanut Liigan pistepörssiä. Aika Lahdessa jäi kuitenkin vain yhden kauden mittaiseksi. Sen jälkeen pienikokoinen jenkkihyökkääjä yritti NHL-läpimurtoa, joka jäi haaveeksi. Viime vuodet Lasch on pelannut tehokkaita kausia Sveitsissä ja Ruotsissa.

2012-13: Juha-Pekka Haataja, 28+31=59, Kärpät

Juha-Pekka Haataja palasi Liigan pistepörssin voittajaksi muutaman hiljaisemman kauden jälkeen keväällä 2013. Tehokkaan Kärpät-kauden jälkeen Haataja on pelannut enimmäkseen Liigaa. Eniten otteluita on kertynyt KooKoossa, jossa laitahyökkääjä pelaa tälläkin kaudella. Sesongin 26 ottelussa hän on tehnyt tehot 7+16=23.

2013-14: Ville Vahalahti, 20+32=52, Lukko

Ville Vahalahti on kiistatta yksi kaikkien aikojen Liiga-pelaajista. Hän pelasi pitkällä uralalan 977 ottelua kotimaan pääsarjassa ja joukkoon mahtui runsaasti tehokkaita kausia. Pistepörssin voittonsa jälkeen Vahalahti pelasi uransa loppuun asti Lukossa. Täksi kaudeksi hän jäi eläkkeelle jääkiekosta.

2014-15: Kim Hirschovits, 13+45=58, Blues

Kaudeksi 2014-15 Kim Hirschovits palasi Liigan huipulle useamman keskinkertaisen kauden jälkeen. Konkurssiin menneen Espoon Bluesin kapteeni pelasi runkosarjan lähes piste per peli tahdissa. Sen jälkeen ura kääntyi nopeaan laskuun. Hirschovits siirtyi edustamaan uudelleen syntynyttä Espoo Unitedia, joka päätyi myös konkurssiin. Nykyään sentteri pelaa Suomi-sarjassa Kiekko-Espoon riveissä.

2015-16: Kristian Kuusela, 20+39=59, Tappara

Kristian Kuusela johdatti pistepörssin voitollaan Tapparan aina mestaruuteen saakka. Kauden jälkeen hän siirtyi KHL:ään Amus Khabarovskin riveihin. Venäjällä vietetyn vuoden jälkeen Kuusela siirtyi takaisin Tapparaan ja on pelannut seurassa siitä asti. Tehokas ote on säilynyt, mutta vastaavanlaisia tehoja ei ole enää syntynyt.

2016-17: Henrik Haapala, 15+45=60, Tappara

Tapparan kasvatti Henrik Haapalalle odotettiin uraa NHL:ssä Liigan ylivoimaisen pistepörssin voiton jälkeen. Hän siirtyi Florida Panthersin organisaatioon, mutta tehot jäivät puuttumaan. Haapala palasi maitojunalla takaisin Tapparaan ja pelasi loppukauden hurjilla tehoilla. Täksi kaudeksi hän siirtyi Sveitsiin HC Luganoon ja on tehnyt 14 ottelussa seitsemän tehopistettä.

2017-18: Antti Suomela,  21+39=60, JYP

Kahden erinomaisen Liiga-kauden jälkeen Antti Suomela siirtyi NHL:ään San Jose Sharksin riveihin. Hän aloitti kautensa vahvasti uudessa joukkueessaan. 27 ottelussa hän teki kahdeksan tehopistettä, kunnes hänet lähetettiin AHL:ään.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS