Viime yönä tehoiluaan taas jatkanut nuorten maailmanmestari Mikko Rantanen on tehnyt Colorado Avalanchessa uskomatonta tuhoa positiivisessa valossa. NHL:n pistepörssin kärki on paukuttanut 31 kamppailussa tehot 13+39=52. Suomalainen on laittanut pitkin syksyä erilaisia tilastoja uuteen uskoon jatkuvalla liekehdinnällään.

Sama jatkui Edmonton Oilers -pelissä syntyneen saldon 1+3=4 myötä.

Kanadalaisen televisiokanava TSN:n StatsCentre-niminen Twitter-tili tietää nimittäin viestiä, että Rantasen nuo kauden 39 syöttöpinnaa ovat jaetusti eniten ja yhteensä 52 pistettä samoin jaetusti neljänneksi eniten kaikkien laitahyökkääjien keskuudessa 31 ensimmäisessä pelissä viimeisen 30 vuoden aikana.

StatsCentre

@StatsCentre
Mikko Rantanen added 4 to his NHL points lead Tuesday. Among wingers over the last 30 seasons, his 39 assists tie for the most & his 52 pts tie for the 4th most through a player's first 31 team games

Se on sanomattakin selvää, että suomalaisen alkukauden tahti on ollut täysin käsittämätön. Rantanen on noussut mainitussa kategoriassa kovaan seuraan, sillä kuten tiedämme, 30 viimeisen vuoden aikana NHL:ssä ihastuttaneiden laiturien luetteleminen ei olisi ihan minuutin tai kahden homma.

LUE MYÖS:
Uskomatonta! Mikko Rantanen jälleen maagiseen temppuun – vain yksi pelaaja on pystynyt samaan vuosia sitten

Mikko Rantanen viimeisteli monsteritehot – uskomaton pisteputki elää yhä