NHL-pomo vihjaili ensi kauden palkkakatosta – näin paljon pelaajabudjetit voisivat kasvaa

© Kuva: Getty Images

NHL:n komissaari Gary Bettman arvioi kauden 2019-2020 palkkakaton olevan näillä näkymin 83 miljoonan dollarin eli noin 72,7 miljoonan euron luokkaa.

83 miljoonan lukua on väläytelty puheissa ensi kauden palkkakatosta useaan otteeseen.

Palkkakatto on ollut suurennuslasin alla liigan pelaajayhdistyksen ja seurojen omistajien työehtoneuvottelujen junnatessa paikoillaan.

Liigapomo Bettman vahvisti tiistaina pidetyssä NHL:n hallintoneuvoston kokouksen summan pysyvän todennäköisesti suunnilleen huhutuissa lukemissa.

– Vaikka tämä on vain arvio – jotkut saattaisivat sanoa sitä jopa arvaukseksi, olemme olleet aika hyvin oikeassa tästä. Uskomme sen olevan noin 83 miljoonaa dollaria, siihen suuntaan, liigajehu sanoi lehdistölle Top Global Newsin mukaan.

– Se saattaa olla miljoonan enemmän tai vähemmän, mutta se luku, josta olemme puhuneet seuroille on 83 miljoonan luokkaa. Se olisi noin kolme ja puoli miljoonaa enemmän kuin tällä kaudella, liigajehu arvioi.

Pelaajat voivat nostaa palkkakattoa neuvottelupöydässä viidellä prosentilla. Viime kaudella NHL:n pelaajayhdistys teki vain 1,25 prosentin korotuksen.

Jos palkkakattoa nostettaisi pelaajien toimesta tällä kertaa viiden prosentin maksimimäärän verran, voisi ensi kauden katto nousta jopa 85 miljoonaan dollariin.