Joku suomalainen kiekon ystävä saattoi ehkä yllättyä tiistaina, kun lajin pikkumaan Itävallan Salzburg näpäytti Kärppiä tiistaina joukkueiden pudotuspelikohtaamisessa CHL:ssä. Oululaisjoukkue teki Keski-Eurooppaan siinä mielessä hukkareissun, että kotijoukkue tarrasi semifinaalipaikkaan 3-2-voitolla.

Tiistaisen kamppailun muutamia suorituksia tuijottamalla Salzburg kylläkin ansaitsi voittonsa. Raikkaalla jalalla liikkeellä ollut joukkue nimittäin ajoi pelissä muutamaan kertaan todella miehekkäästi Veini Vehviläisen maalille.

Entinen huippukiekkoilija Esa Pirnes uudelleentwiittasi taannoin huvittavan videopätkän siitä, kuinka Kärppien veskarin vartioima maali jopa irtosi sijoiltaan salzburgilaispelaajan röyhkeän nousun päätteeksi.

– Valmentajan ohjeet: aja maalille!? Pirnes veisteli twiittiinsä sanomaa mm. vedet silmissä nauravalla hymiöllä vahvistaen.

Maalille ajaminen todellakin kannatti. Eräässä toisessa tilanteessa kanadalaishyökkääjä John Hughes nimittäin kaatoi liigakärjen niskaan jääkylmää vettä röyhkeällä nousulla. Aivan lopussa syntyneen voittomaalin näet napsauttamalla tätä. Osuman tarina alkaa noin kohdasta 2.25.

Tänään perjantaina Kärppien on pidettävä ykkössektori tukossa siitäkin huolimatta, että se on ollut kotimaan päääsarjassa ylivoimainen. Tien päällä oleva liigakärki matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi.

Illan kotijoukkue on ollut esimerkiksi SaiPan ja Pelicansin kanssa syksyn suurimpia yllättäjiä sen keikkuessa sarjataulukossa komeasti neljäntenä.

Liigan vilkas viikonloppu alkaa perjantaina viidellä pelillä tuttuun tapaan kello 18.30. Lauantaina ohjelmassa kuusi mittelöä kello 17 alkaen.