Montreal Canadiensin 18-vuotias suomalaislupaus Jesperi Kotkaniemi murtautui kuin puskista suoraan legendaarisen kanadalaisseuran NHL-miehistöön välittömästi tulokaskaudellaan.

Ässissä viime kaudella 57 ottelussa tehot 10+19=29 iskenyt juniori on pelannut alkukaudesta 34 NHL-ottelua tehoin 4+13=17, joten oma rooli joukkueessa on pikku hiljaa löytymässä.

Miehen näyttävä sisääntulo uuteen liigaan ja uuteen kulttuuriin ei ole jäänyt huomaamatta myöskään seuran konkarivalmentaja Claude Julienilta.

– Olen vaikuttunut siitä, miten hän on pärjännyt ja käsitellyt kautta kokonaisuutena. Kalenterimme on täyteen buukattu matkustamisineen kaikkineen, ja mielestäni hän on käsitellyt uuden tilanteen todella hyvin. Tässä vaiheessa kautta on vielä liian aikaista ennustaa tulevaa, mutta ainakaan väsymyksestä ei vielä ole ollut tietoakaan, päävalmentaja kommentoi Montreal Gazettelle.

Yhteen asiaan päävalmentaja toivoisi suomalaisnuorukaiselta balanssin löytämistä.

– Jos näitte edellisen pelimme, hänellä oli ylivoimassa joitakin huippupaikkoja. Ei ole epäilystäkään, etteikö hänellä olisi hyvä laukaus. Hänen pitäisi vain jatkaa laukomista. Toisaalta hän on myös loistava pelintekijä, etkä halua kahlita hänen luovuuttaan liikaa, Julien analysoi.

– Luulen, että kypsyessään hän oppii laittamaan nuo asiat paremmin balanssiin, koutsi muistutti Kotkaniemen nuoresta iästä.

2010-luvulla säännöllisesti pudotuspeleihin yltänyt Canadiens jäi tosipelien ulkopuolelle viime kaudella. Tällä hetkellä joukkue majailee idän viimeisellä pudotuspelipaikalla.