Liigan parrasvaloihin tällä kaudella urakalla murtaunutta TPS:n Kaapo Kakkoa, 17, on verrattu jopa NHL:n pistepörssin kärjessä viilettävään Mikko Rantaseen.

Turkulaispaidassa tällä kaudella 23 ottelussa tehot 7+10=17 nakuttanut suomalaislupaus kommentoi asiaa NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan varsin suorasanaisesti, eikä suinkaan itseään vähätellen – eikä tietysti pidäkään.

– Molemmat olemme aika vahvoja kiekossa pysymisessä ja hyviä suojaamaan. Olen vähän ottanut mallia, kun on kesällä harjoiteltu samassa paikassa. Seuraan tarkasti Colorado Avalanchen ja Rantasen tilastoja. Ja muidenkin NHL:n suomalaisten.

Vasta helmikuussa 18 vuotta täyttävä Kakko vaikuttaa muutenkin varsin suorasanaiselta pelaajalta verrattuna moneen muuhun. Ensi kesänä mahdollisesti jopa ykkösenä taalajäille napattava hyökkääjä tietää sen, että hän on mennyt eteenpäin hevosen askelein.

Itseluottamus näyttää luonnollisesti olevan korkealla.

– Olen nyt kahtena kesänä ollut (Hannu) Rautalan valmennuksessa, ja sillä on haettu voimaa sekä nopeutta. Ne olivat kaksi isointa asiaa, mitä minun piti kehittää tätä kautta varten, ja olen kummassakin mennyt eteenpäin. Sen näkee tuloksistakin, hän viittaa Liigan henkilökohtaisiin tilastoihinsa.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on kommenttien perusteella nälkäinen urheilun suhteen ylipäätään. TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki viittaa siihen, että hyökkääjää pitää joskus jopa toppuutella.

– Treenien jälkeen on ulkojääkikkailua ja laukausten harjoittelemista. Semmoista poikamaista olemista, että jääkiekko on hauskaa, eikä millään malttaisi laittaa mailaa pois kädestä. Meidän täytyy olla tarkkana, ettei hän mene mihinkään ylimääräiseen sählyvuoroon tekemään maaleja, Niittymäki pyörittelee.

– Jos jossain on joku ylimääräinen vuoro, on se sitten höntsävuoro jossain jäähallissa tai mitä tahansa, niin kyllä tietää, missä hän on. Hänellä on palava halu mennä eteenpäin, ja se on ehkä hänen suurin lahjakkuutensa ja syy siihen, miksi hän aina ottaa sen seuraavan askeleen.