Toronto Maple Leafsin kesän 2015 ykköskierroksen nelosvaraus Mitch Marner on ollut yksi NHL:n alkukauden valovoimaisimmista viimeistelijöistä. Kanadalainen on painanut kauden 38 ottelussa miehekkäät pinnat 13+40=53, ja noilla irtoaa pistepörssissä kirkkaasti teksti-tv-sija sen ollessa nyt viides.

Marnerin alku joukkueen sotisovassa on historiallisen kova. Pääasiassa oikeassa laidassa viilettävä laituri on nimittäin latonut peräti neljänneksi parhaimmat pinnat seurahistoriassa tuon mainitun 38 taistelun otannalla.

Kovempiin suorituksiin ovat pystyneet sarjan debyyttikaudesta 1917-18 lähtien vain Lorne Carr, Darryl Sittler ja Doug Gilmour, kuten oheinen twiitti todistaa.

StatsCentre

@StatsCentre
Moving to 53 points on the season Friday, Mitch Marner is on pace for a 114 (off 28G-86A) & is just 4 off the best pace on this @MapleLeafs list (despite the lower scoring era he plays in)

Marner nakutti viime yönä Columbus Blue Jacketsin reppuun tehot 1+2=3. Toronto voitti ottelun lukemin 4-2.

Kamppailun suomalaisista Columbuksen Markukset, Hännikäinen ja Nutivaara sekä Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäivät tehoitta. Blue Jacketsin Joonas Korpisalo avasi luukkua.